Lijepoj ženi nikad ne smeta druga lijepa žena. Dapače, zaustaviti će ju, pridati joj kompliment i započeti jedan od onih razgovora kod kojih je kraj nepoznanica. Već je opće poznato da lijepe žene nisu samo lijepe zahvaljujući genetici. Tu je veliki rad na sebi, na emocionalnoj bazi, intelektualnoj, socijalnoj ali i na onoj fizičkoj.

U centru interesa Udruge DSR “AlphaFit”, koja djeluje na cijeloj Bujštini, gdje se dodatno provode treninzi i s djecom kao što su cheerleading, cheerdance i moderni ples, grupni treninzi Zumba®fitness i Xtempo energy te individualni treninzi, nalazi se prekrasna žena koja zrači svojom unutarnjom energijom, a privlači svojim seksipilnim izgledom i nezamjenjivim osmijehom.

Teuta Hodžaj svojim temperamentom i navikama zarazila je mnoge da se pokrenu i učine nešto zaista dobro za sebe, te smo u vrlo kratkom saznali smo o njenom sportskoj crti u rukometu, zašto je bitno pronaći vremena za sebe te kako se sa srećom dolazi do dobrog izgleda.

PREKID ILI NASTAVAK

– Cijeli život bavim se tjelovježbom jer sam se još kao mala bavila ritmikom, a onda se tu pojavila i ljubav prema rukometu. Igrala sam profesionalno rukomet deset godina i kada je došao onaj trenutak koji svakog sportaša dotakne, kada sam trebala razmisliti o sportskoj mirovini, uhvatila me je panika. Nisam znala što ću, mislila sam kako ću se udebljati. Naučila sam se cijele dane biti u dvorani i provoditi vrijeme. Odlučila sam se kako se nikako neću prestati baviti sportom i rekreacijom, a paralelno s time, bavim se animacijom. Upravo radi posla sa sportskom animacijom, počela sam ulagati u sebe i svoje znanje i otada se sve lagano i dalje razvija u smjeru zdravlja i dobrih navika.

PRONALAZAK VREMENA ZA SEBE

– Navike ovise o našem načinu razmišljanja i onime čime se čovjek bavi. Kao sportaš, znam ako se neka stvar krivo nauči, potrebno je jako puno ponavljanja kako bi se usvojio pravi način. Za zdrave navike teško se je odlučiti i ostati odan tome. Smatram da ako se čovjek želi osjećati, treba naći vremena za sebe. Hoće li to biti meditacija ili teretana, ili nešto drugo, nije bitno. Bitno je samo da osoba želi dobro sebi.

SREĆOM DO DOBROG IZGLEDA

– Ako netko dobro izgleda, ne može biti da nije zdrav. Smatram da nije dobro reduciranje hrane do tih ekstrema da čovjek prestaje biti sretan. Ako čovjek nije iznutra sretan, biti će vrlo teško da će dobro izgledati izvana. Volim ponekad si popiti čašu vina i neću se odreknuti dobrog i finog bureka ako mi se jede s nekim u društvu. Kako bi se naravno došlo do određenog izgleda, potrebno je jako puno odricanja i sklop u glavu kako bi se to moglo odraditi kako treba. S druge strane, mislim da nije dobro kada drugi dio života pati radi toga. Društveni život je jako bitan i ako čovjek nije sretan u društvu, a mi smo socijalna bića, niti sam sa sobom da se gleda samo u ogledalo ne može biti zadovoljan. Osoba se mora osjećati ispunjena od glave do pete, i iznutra i izvana. U principu bavim se grupnim treninzima gdje su 99% prisutne žene. Drago mi je što imam klijente od 16 ili 17 godina do uzrasta od 55 godina i da te žene koje odluče trenirati kod mene, ne dolaze samo da bi smršavjele i skinule celulit, već dolaze da bi se i družile i maknule se od drugih životnih navika, iz svakodnevice, kuće, muža, djece i proslavile neku vježbu s nekom zdravicom. Osim tih grupnih treninga imam i individualne treninge sa ženama koje imaju zdravstvene probleme. One su mi i najveći izazov. Vidjeti ženu koja se godinama nije mogla sagnuti i dotaknuti nožne prste i kako nakon dva mjeseca to uspijeva, to mi stvara veliku sreću.

SHARE