Joga spada u skupinu treninga koji se često dovode pod diskusiju, te se mnogi pitaju je li je takva vrsta treninga za njih ili nije. Joga je odličan način da protegnete i ojačate svoje tijelo, usredotočite svoj um i opustite duh, te ostanete vitki i energični. Joga vam može pomoći u suočavanju sa stresom, podizanju djeteta, kontroliranju psa, nošenju namirnica ili radu u vašem vrtu, u prevenciji ili ublažavanju bolova u leđima i ozljedama mišića ili zglobova, te vam pružiti samopouzdanje i samopoštovanje.

Joga se prakticira već 5000 godina putem raznih stilova, no uvijek se smatra kao praksa ujedinjavanja uma i tijela. To je niz istezanja i poza koje radite tehnikama disanja. Nudi snažne blagodati vježbanja, a budući da je to nježna aktivnost, gotovo se svatko može aktivirati, bez obzira na dob i razinu kondicije. Uz vježbe dubokog disanje, izvode se vježbe kojima se jača i isteže tijelo, te meditacija.

Postoje razni stilovi joge koji pomažu uravnotežiti tijelo, um i duh na razne načine. U Am yoga studiju, Amna Bašić podučava tri stila joge; ashtanga, vinyāsa i yin; a posebnu pažnju pridaje u radu s trudnicama. Što je zapravo joga, te koji stil odgovara vašim potrebama, pogledajte u snimci što slijedi.

SHARE