Nakon što su četiri godine pauzirali glede pop rock stvaranja, Mauro i Irena Giorgi predstavljaju svoj novi singl „Želim” kojeg izdaje Menart Label, tekst i glazbu potpisuje Meri Trošelj dok je spot realiziran pomoću Danijela Bartolića i Zorana Burazerovića

Pjesma priča o prisjećanju na početke ljubavne priče gdje su si dvoje ljubavnika značili sve i zajedno su činili cjelinu, te o želji za oprostom zbog crnila kojeg je stupio u njihovim životima i zbog kojeg su se izgubile njihove strane svijeta i nadi kako će se ponovno razumjeti svojim jezikom ljubavi.

Više o nastavku pop rock stvaranja, o ostvarenju iznenađujuće suradnje te o namjeni pjesme, ispričala nam je sama Irena Giorgi.

NOVA OTKRIVANJA

– Nakon izdavanja i predstavljanja našeg prvog zajedničkog albuma Ena’s uslijedio je očekivani predah i prepuštanje čarima roditeljstva. Sada je napokon došlo pravo vrijeme za nova stvaranja i to nas jako veseli. Svo to vrijeme naravno da smo se bavili glazbom, možda najviše studijski. Objavili smo nekoliko divnih pjesama na istriotskom jeziku u suradnji sa Talijanskom zajednicom Šišan što smatram stvarno značajnim. Posebno iskustvo otkrivanja tog jezika baš nas je ispunilo. Pjesma Svola na istrovenetskom narječju predstavljamo na festivalu Dimela cantando. Biti će baš zabavno s obzirom da je pjesma brza i u retro swingu, a ima i posebnu posvetu koju naravno nećemo otkriti.

DIVNA EKIPA

– Nakon prvog slušanja Merinog dema, pjesmu sam osjetila u potpunosti, tekstualno, melodijski i atmosferom. Mauro je u jednu noć postavio idejni aranžman i sve je dalje teklo kao neka lavina kreative i emocija. Ideja da nam Senad Šuta, bubnjar grupe Dubioza Kolektiv odsvira bubnjeve, ostvarila se u trenu. Taj divan čovjek nesebično se dao u pjesmu i majstorski odsvirao vrlo moćnu dionicu. Iznenadio nas je i pjevanjem backova. Stvaranjem ovog prijateljstva otkrili smo i jedno staro poznanstvo sa Senadovom suprugom Majom s kojoj sam nekad pohađala glazbenu školu. Bio je to ujedno pravi trenutak da se i ona vrati glazbi zapjeva sa Senadom i snimi back vokal. Baš im hvala na tome! Za pjesmu smo također snimili i videospot, a sve u prekrasnom Kaštelu Morosini Grimani u Svetvinčentu. Produkcija također homemade, ali sve uz profesionalnu pomoć naših dragih prijatelja Zorana Burazerovića i Danijela Bartolića. U spotu nosim prekrasne kreacije Antonele Gregorović koja je uvijek uz mene kada je styling u pitanju. Vedrana Perić zaslužna je za romantičnu frizuru a Kati Samuele Radolović za make up. Dekoracije u spotu dolaze iz ruku Leone Punčikar Radaković.

Divna ekipa, uvijek spremna za nove pustolovine.

ŽELIM

– Ovo je ljubavna balada. Vjerujem da smo se mnogi našli u situaciji kada žalimo za nečim učinjenim i tada priželjkujemo da vrijeme stane i vrati kazaljku. O sudbini tada ipak odlučuje ona druga strana koja oprašta ako je prava ljubav u pitanju. Ljubav je nešto najljepše, neka dimenzija koja nas sve spaja i čini boljim ljudima. Zato u ovu pjesmu vjerujem maksimalno.

SHARE