Zelg Galešić, u sportskom svijetu poznat kao Benkei, stekao je popularnost kada se je u svojoj mladosti borio u eventima Bellator MMA, Cage Rage, PRIDE, DREAM, UCMMA, SFL i K-1 Hero’s.

Kao i život većine vrhunskih sportaša, i njegov bio je ispunjen velikim brojem teških izazova. Nakon što je dobro upoznao taekwondo, kickbox i boks u svojoj istarskoj sredini, posegnuo je dalje, stigao je Englesku gdje je otkrio MMA, sport u kojem se je najbolje prepoznao. Ambicija ga je odvela u borbe sa sve jačim protivnicima, ali i k razvoju svojih vodstvenih sposobnosti osnivanjem kluba boraca Trojan 2007. godine.

Danas, Zelg je voditelj različitih sportskih i rekreativnih programa, trener vrhunskih sportaša, ali i rekreativaca, sportski analitičar i komentator, otac, muž i nadasve prijatelj. Puno je to uloga za samo jednog čovjeka. No, Zelg ih sve odrađuje baš onako kako treba, upotrebljavajući svoje iskustvom stečeno znanje u različitim disciplinima, vrijeme i dobro raspoloženje.

Krajem 2020. godine, Mirko Filipović, Igor Pokrajac, Dražen Forgač i Zelg pokrenuli su Hrvatsku MMA Uniju s ciljem da se MMA prizna kao sport od nadležnih institucija i primi kao takav u Hrvatski olimpijski odbor, a uz to, Zelg je i otvorio vrata nove dvorane za svoj klub Trojan u prekrasnom pulskom ambijentu nadomak mora gdje uz čist zrak nudi uz već uhodane programe nudi i nove sadržaje za različite uzraste sportaša i rekreativaca uz skupinu vrhunskih trenera, o čemu će vam i sam ispričati u snimci što slijedi.

SHARE