Svojom je predanom igrom u ulozi vratara NK Istre 1961 impresionirao kako navijače kluba tako i širu nogometnu publiku. Svojom pojavom vratar Lovro Majkić nije nametljiv, dapače osvaja svojom skromnošću, znanjem i šarmom, no kad je u pitanju obrana svog gola pa time i čast svoje ekipe, teško je svakome tko pokuša pogurati loptu u gol. Prilikom kratkog druženja, upoznali smo Lovra te njegovu povezanost s klubom i igračima. Zaista nas je impresionirao njegov zreo pristup kako igri tako i međuljudskim odnosima unutar kluba, te vas pozivamo da ga upoznate i vi malo bolje čitajući ostatak ovog članka te direktnim odlaskom na utakmice u kojima igra NK Istra 1961.

ZADOVOLJAN ALI ŽELIM ODRADITI JOŠ BOLJE

– Ovo mi je prva cjelokupna sezona da sam obranio vrata Istre pa ne mogu uspoređivati s prethodnim godinama, ali zadovoljan sam općenito kako sam sve to odradio. Smatram da tu ipak ima puno mjesta za napredak i ovaj ću uspjeh koristiti kao usporedba za sljedeće sezone. Drago mi je da sam odradio uspješnu sezonu, ali želim sljedeću sezonu odraditi još bolje. Što se tiče same Istre, mislim da je to najbolji uspjeh u povijesti kluba otkako je Liga 10, ali isto tako sam siguran da se ne trebamo samo zadovoljiti postignutim nego da možemo težiti i još boljim rezultatima jer smo upravo ove godine bili nadomak tog još većeg uspjeha i uvjeren sam kako sljedeće godine možemo napraviti nešto još bolje što se samog rezultata tiče.Moj ugovor s Istrom traje još dvije godine. Ukoliko bi došla dobra ponuda, klub bi razmišljao o prodaji. No zasad, mogu reći da stvarno nemam ništa protiv mogućnost ostanka u Istri i u biti htio bi ostati posebice nakon ove sezone. Bila mi je ovo jedna predivna sezona i ne mogu si zamisliti tko ne bi htio ostati.

TAJNA USPJEHA

– Mislim da je počelo sve postupkom našeg direktora Saše Bjelanovića koji je stvarno napravio dobar posao za klub jer nam je doveo zaista dobre igrače, a slijedio je rad i cijelog kadra i trenera koji su dobro posložili naše treninge i igru i nakraju i sam doprinos igrača. Unutar ekipe osjeti se vrlo dobra kemija. Mogu reći da su svi dobri igrači. Kad se sve što sam nabrojao skupa posloži stvori se dobra i snažna momčad i to je jedina tajna uspjeha koja ustvari nije ni tajna jer se sve to može vidjeti na samom terenu.

ULOGA GOLMANA

– Već kao dijete opredijelio sam se za ulogu golmana. Nisam se dugo zadržao u ulozi igrača. Počeo sam igrati nogomet s pet godina i bio sam svega godinu ili dvije igrač. Kako sam vrlo brzo počeo shvaćati nogomet, odlučio sam se kako želim biti golman. Golman je po meni možda i najbitnija uloga na terenu jer su naše greške u biti najskuplje. Mislim da sam ja takav i u životu. Volim više teže situacije i izazove. Volim puno trenirati i da mi nije ugodno u životu i smatram da mi to pomaže upravo u mojoj ulozi golmana. Svaka moja greška je 99% gol protivnika. Upravo je zbog toga pritisak najveći na golmanu i to je i razlog zbog čega puno igrača ne želi prihvatiti takvu ulogu. Svi žele napadači jer najljepše je zabiti gol, a najgore je primiti ga. Golman je u biti najgora pozicija za nekog igrača jer možeš napraviti 20 dobrih stvari i jednu lošu i da te prema tom lošem upamte. Kod golmana je najbitnije usavršiti i održavati fokus prilikom igre. To je nešto što se s godinama uči i teško ju postići kao mladi golman. Potrebno je puno treninga, usavršavati taj fokus minutu po minutu i usredotočiti se na sadašnjost i pratiti cijelu utakmicu. Ako se osoba krene zamišljati što će biti ili što je bilo, koncentracija pada i gubi se rezultat. Vrlo je teško zadržati fokus svih 90 minuta i to je vrlina vrhunskih golmana. Kao dijete imao sam svoje uzore, a sad pratim puno golmana i analiziram njihove poteze i tehnike kao neke modele po kojima slažem svoju igru. Mogao bih izdvojiti Ikera Casillasa, ali danas ima zaista jako puno dobrih golmana da bi bilo ih i teško sve spomenuti.

SLOBODNO VRIJEME

– Uvijek se nađe slobodnog vremena za sebe. Imamo jedan trening ujutro nakon teretane pa cijeli dan nam je slobodan tako da se fizički uspijemo odmoriti. Zahvalan na slobodnom vremenu. U doba priprema imati ćemo ga nešto manje jer će tu biti 2 do 3 treninga s teretom dnevno.

EKIPA ISPRED SVEGA

– Nogomet je timski sport i najbitnije je postići rezultat ekipe. Nekad je bolje dobar rezultat a da loše igramo. Naravno da nikad ne želim zeznuti gol, ali ako treba radije ću primiti gol i da moja ekipa pobijedi Uvijek je ispred svega ekipa i mislim da je to glavna stvar u nogometu.

ODLIČAN ODNOS NAVIJAČIMA

– Ove godine imamo odličan odnos s navijačima. Nakon svake utakmice, dobre ili loše, ljudi mi se javljaju kako bi mi čestitali ili jednostavno bodrili. S Demonima nije nikad bilo lijepo kao ove sezone. Prilikom svake utakmice im se zahvaljujemo kako direktno tako i putem mobitela. Nikad nismo čuli od njih negativne vibracije već su nam poklonili samo pozitivu. Mislim da smo i mi učesnici te atmosfere jer smo im s našim rezultatima stvorili razloga zbog kojeg dolaze navijati. Međusobno se podupiremo. (foto – NK Istra 1961)

SHARE