Svatko se želi predstaviti u svom najboljem svijetlu no ponekad se za bolji učinak treba obratiti i jednoj drugoj osobi kako bi dovršila i pojačala sam dojam te iste osobe u društvu. Onda nastupa šminka i razne tehnike šminkanja koje su dio svakodnevice mlade i lijepe Emine Sulić koja u svom kozmetičkom salonu Impression odrađuje finalni rad dotjerivanja osoba kako bi te iste iznenadile svojim izgledom okolinu, ali i same sebe. U par crtica, dala nam je informacije o njenom poslovanju koje smatra ključnima te ih možete pročitati u nastavku članka.

AFINITET KA ŠMINKANJU

– Odabrala sam posao vizažiste kao svoj profesionalni smjer još u osnovnoj školi. Vrlo rano otkrila sam svoj afinitet ka šminkanju i time mi je bio lak odabir smjera srednje škole. Upisala sam smjer kozmetičara i uživala svaki dan u novim saznanjima. Odmah nakon školovanja krenuli su moji radni počeci i bili su tada jednostavniji uz veliku želju za radom. Tada nije postojalo predstavljanje make up tehnika putem Instagrama i YouTubea, pa je bilo jednostavnije vladati i uopće se ne uspoređivati s drugima za razliku od današnjih trendova gdje imamo snažan fokus na make up zbog pojave beauty influencera. Danas je posao vizažista jako popularan. Šminka itekako ženama podiže samopouzdanje. Naša ljepota je ono što nosimo u sebi, ali vrlo često nekima treba nešto što će ih pogurati naprijed. Smatram da ružna žena ne postoji, ali svaka žena treba voditi brigu o sebi i dozvoliti si da dobro izgleda.

ISKUSTVO KROZ RAD

– Za posao vizažiste nije nužno završiti posebne edukacije jer ponajviše iskustvo stječe kroz rad, a dobra edukacija može dati veliku i širu perspektivu o make upu. Posao vizažiste je kreativno zanimanje, gdje se primjenjuju teorijska znanja, trendovi i tehnike uljepšavanja da bi se ispunila želja i potreba klijenta. Zadaća vizažiste je znati naglasiti prirodnu ljepotu i sakriti nedostatke. Vrlo su važni talent, trud, predan posao te postepeno učenje. Smatram da se pomoći društvenih mreža danas može mnogo naučiti. Internet je danas velik izvor znanja. Nudi se širok izbor tutorijala te se na taj način može proširiti interes za nečime što dosad nismo ni poznavali, a moglo bi nam biti od velike koristi.

PRIRODAN IZGLED

– Moj stil šminkanja je postizanje prirodnog make up izgleda. Ciljanim proizvodima želim istaknuti najbolje na licima klijentica, odnosno postići poseban efekt na licu, ujedno i blistavost i glamur. Glavne karakteristike mog rada je šminku učiniti urednom i privlačnom, pružanje usluge koju je klijent odabrao, koristiti one boje koje naglašavaju prednosti i skrivaju nedostatke uz prethodno stečeno znanje o šminkanju i njegi kože, prijateljski odnos sa svim klijentima.

SHARE