Često nam se pružaju prilike izbora, kako u svakodnevno biranju hrane, odjeće ili našeg osobnog dnevnog programa, tako i u profesionalnom svijetu. Prije donošenja naše konačne odluke, važemo sve što nam je ponuđeno kako bi izbor bio što prisniji našoj osobnosti i potrebama. Loren Maružin je svojedobno morao donijeti važnu odluku koja mu je označila put njegove sportske karijere. Još u periodu osnovnoškolskog obrazovanja morao se odlučiti između dvaju njemu dragih sportova, rukometa i nogometa. Kako nam sam priznaje, odluka je bila laka, jer je oduvijek smatra nogomet svojim sportom, budući da je kao dijete pratio svog oca kako igra.

Nakon što je iskustvo stekao u brojnim hrvatskim klubom, Loren Maružin je prešao u slovensku prvu nogometnu ligu kao napadač ljubljanskog nogometnog kluba Bravo.

SVE JE SJELO NA SVOJE MJESTO

– Na život u Sloveniji prilagodio sam se vrlo brzo. U početku je bilo malo teško zbog jezika, ali sad sam ga savladao tako da je sve sjelo na svoje mjesto. Što se tiče pristupa i rada ne postoji razlika. Sve je profesionalno u jednoj i drugoj ligi. Na svu sreću Istra mi nije daleko pa lako skoknem do doma.

NAJVEĆI KRIVCI

– Vjerojatno su moji roditelji “najveći krivci” za moju ljubav prema nogometu. Od malena smo mama, brat i ja uvijek pratili tatu na svim njegovim utakmicama, nogometnim turnirima i ostalo. Počeo sam s 5 godina u NK Smoljanci-Sloboda. Čak sam u jednom periodu osnovne škole trenirao i rukomet ali kad sam trebao odlučitI između nogometa i rukometa, odluka je bila laka.

NAJTEŽE U KARIJERI

– Najteži period mi je bio kad sam bio u Lokomotivi. Nakon pola godine u Lokomotivi sam zaradio 2 teže ozljede i tad se nisam više mogao izboritI za sastav te sam išao na posudbu u HNK Orijent.

DOBROBITI NOGOMETA

– Kao dobrobiti bi izdvojio zdravlje, stvaranje novih prijateljstva, upoznavanje novih država, gradova itd… S privatne strane, mogu reći da imam sreće raditi posao kojeg volim i da mogu od toga živjeti.

RONALDINHO – MESSI

– Nemam nogometnog uzora, ali kao mali sam nogomet još više zavolio zbog Ronaldinha tako da bi njega izdvojio. Lista igrača s kojima bih volio igrati je podugačka, ali ako moram izdvojiti jednog onda je to svakako Lionel Messi, za mene najbolji igrač u povijesti nogometa.

SHARE