U današnje doba kaosa, ubrzanog života, pandemija i ratova, stres samo čuči u nama i raste iz dana u dan s velikim utjecajem na naše psihičko i fizičko zdravlje. Teško se odvajamo od crnih misli i strahova u strepnji što će se sutra dogoditi, gdje ćemo biti i gdje nas cijela ova cijela situacija vodi. Nisu nam potrebni niti tračevi niti teške vijesti. Ono što nam je svima zaista potreban je mir praćen s opuštanjem te dobrim čišćenjem onoga što nam više ne treba. Potrebna je neka mala draga promjena koja će nam vratiti dobro raspoloženje. Potreban nam je Boris Pribanić i njegova frizerska terapija.

U svom frizerskom salonu Undercut u samom centru Poreča, Boris vraća život kosi sa svojim majstorskim rukama i dugogodišnjem iskustvom, no ne zaustavlja se samo na tome. Uz ugodan razgovor, tijekom procesa pranja kose s prigodnom masažom glave, češljanja, sušenja i vještog oblikovanja frizure pomoću škara, Boris vraća kosi sjaj a svakom licu osmijeh i dobro raspoloženje. Baš ono što nam u ovom periodu treba.

LJUBAV PREMA KOSI

– Odabrao sam svoj smjer još od malih nogu, negdje u četvrtom ili petom razredu osnovne škole. Moj djed je bio također brijač i njegov stric je bio frizer. Svejednobno je i moja majka htjela biti frizerka no moja baka joj to nije dopustila. Imamo nekakvu genetsku predispoziciju za ljubav prema kosi. Dok sam bio u osnovnoj školi, kad bi odlazili kod frizera nije postojala mogućnost prethodnog naručivanja već smo uvijek morali čekati svoj red kad bi stigli u salon. Dok je mojim prijateljima to bila tlaka, meni je bilo zanimljivo promatrati što frizer radi, kako šiša, kako tretira kosu i kako priprema frizuru. Mislim da sam dobro odabrao svoj smjer. Šišam od prvog razreda srednje škole, a sad mi je već 34 godine i nikad nisam pomislio da bi nešto drugo upisao umjesto toga ili da bi se nečim drugim bavio. Već se gotovo dva desetljeća bavim time. Srednju školu pohađao sam u Osijeku i onda sam i par godina ostao raditi u Osijeku. Upisao sam naknadno frizersku akademiju u Beogradu te sam kad sam završio školovanje, ostao sam tamo raditi godinu. Nakon Beograda, slijedila je Istra gdje sam i ostao. Istra mi se odmah svidjela čim sam došao bez nekakve prevelike filozofije. Dojmio se način razmišljanja ljudi. Odgovara mi ovaj mentalitet i opuštenost. Prvih godinu dana bio sam u Umagu I odmah sam znao da tu želim biti i ostati. Sad već osam godina imam svoj frizerski salon u samom centru Poreča. Imam uvijek posla, kako ljeti tako i zimi. Moji klijenti i klijentice znaju da kod mene mogu dobiti nešto modernije frizure. Znao sam odbiti klijente kada bi me pitali nešto čime se ja ne bi htio prezentirati kao frizer. Ne želim nikome uništiti ili spržiti kosu i kada me to pitaju, predložim im da odu u neki drugi salon.

ŠIŠANJE BEZ TRAČEVA

– U mom poslu prednost je što komuniciram stalno s ljudima i što sa svima imam dobar odnos. Svi su kod mene dolaze po nešto lijepo i pretežito mi dolaze upravo osobe s pozitivnim načinom razmišljanja tako da uvijek uspostavim s njima nekakvu pozitivnu komunikaciju. Kod mene nema previše jadanja. Priča se dosta o sportu, prehrani i putovanjima. Pazim da bude što manje tračeva i kad krene nekakva tema o nekakvom nezadovoljstvu, potrudim se preokrenuti razgovor na nešto pozitivno.

PAZIM DA SE ŠTO DUŽE MOGU BAVITI OVIM POSLOM

– Teško je danas naći radnika, a još uz to i dobrog. Radim sam, ali imam i jednu djevojku na praksi te ćemo kad završi praksa vidjeti zajedno hoćemo li nastaviti suradnju ili ću nastaviti sam. Sam se više fizički naradim, ali znam na čemu sam i nemam stres da neću nešto dobro napraviti, a ako nešto loše napravim, onda to i odmah ispravim. Nakon osam sati stajanja osjećam se naravno umorno, kako fizički tako i psihički, ali kad radiš nešto što voliš nije ti teško. Pazim da se mogu ovim poslom baviti što duže moguće. Gledam ne raditi nekakve lude prekovremene sate. Neki ljudi se baš upravo zbog tih prekovremenih istroše te dođu do momenta gdje više ne mogu dalje ni psihički ni fizički. Idem na jogu već godinu dana i mogu reći da mi zaista pomaže jer me ne boli kičma i nemam kojekakvih uklještenja.

SHARE