Kažu daje najbitnije sudjelovati, no za ozbiljnog sportaša pobjeda je na prvom mjestu. Želja za pobjedom je ta koja ga vodi do rezultata. Prilikom svakog treninga, sportašu se budi sve veća glad za pobjedom, odnosno ciljem kojeg si je postavio. Pri našem prvom susretu, Boris Mišković spomenuo nam je svoju namjeru osvajanja Svjetskog prvenstva u kickboxingu u Sarajevu i nekoliko mjeseci ispunio je svoja očekivanja, pobijedio je Rafala Gaszczaka i postao kickboksač s najvećim brojem osvojenih zlata u Hrvatskoj.

Kako nam je ispričao u kratkog razgovoru prije novog putovanja, osim što je postavio veliki cilj, Boris isplanirao je segment treninga u kojima je vršio pritisak sam na sebe te ih odradio uz podršku uvijek prisutnog trenera Pera Miškovića.

PRITISKOM DO CILJA

– Cijelu godinu spremao sam se za to prvenstvo. U glavi imao sam cijelo vrijeme taj neki pritisak. Imao sam osjećaj da dok ne obavim tu borbu, taj pritisak će ostati u meni. Kako smo to odradili, posebice zahvaljujući pobjedi, osjetio sam veliko olakšanje. Odlično se sad osjećam. Uspio sam ostvariti svoje planove koje sam si postavio na početku godine. Sam si stvorio pritisak kako bi se mogao siliti na treninge i kvalitetne pripreme. Stalno sam si govorio kako moram to osvojiti i dati sve od sebe prilikom treninga kako bih bio spreman za natjecanje. Ukoliko se dobro ne pripremiš, prilikom natjecanja doživiš jaki psihički pad, a time i gubiš.

Rekao sam sebi kako moram trenirati i dati sve od sebe jer mi je to sada bila dobra šansa. Bio sam u dobro formi i dobro sam se osjećao. Stvorio sam si mali pressing kako bi što bolje napredovao na Svjetskom prvenstvu. Htio bih se zahvaliti svom treneru i ocu Peru Miškoviću koji je bio uz mene tijekom priprema i bio mi je najjači motivator, te Gradu Rovinju koji nam je ustupio prostor i time olakšao proces treniranja s čime smo ostvarili bolje rezultate.

NAKON ODMORA NOVI CILJEVI

– Nisam si još postavio novi osobni cilj. Želja mi je da se sad još malo oporavim. Imao sam duge pripreme i potrebno mi je da se sad osvježe receptori i da se malo odmorim. No, ne mogu se još u potpunosti opustiti jer treniram s bratom. Uskoro nastupa u Turskoj na Svjetskom prvenstvu u drugoj disciplini. Pomažem kod treninga i sparinga i zbog toga moram održati formu kako bi njemu mogao biti od što veće pomoći. Želim ostati i dalje u kickboxingu. Za sljedeću godinu odabrati ćemo natjecanja u kojima ćemo nastupiti jer priča se kako će se kickboxing uvesti i u Olimpijske igre. Pitanje je hoće li se uvesti za četiri ili osam godina. Htio bih da tada budem tu negdje blizu kako bi se mogao natjecati ukoliko se ukaže prilika. Nakon malog odmora, posložiti ću si nove ciljeve i plan treninga.

SHARE