Umjetnica i modna dizajnerica Mirna Posavčević svoju je želju za stvaranjem pretvorila u modni brend pod imenom Anima M. To je brend unikatne odjeće i modnih dodataka koji zadovoljava svakodnevne potrebe suvremenih žena i muškaraca ljubitelja odjeće izrađene od visokokvalitetnih materijala.

Zbog posebnosti njenih modela, odlučili smo saznati nešto više o samoj dizajnerici te o njenom brendu.

OD ŽELJE ZA STVARANJEM DO MODNOG BRENDA

– Mišljenja sam da je želja za stvaranjem urođena u pojedincu, ona je jednostavno tu, skrivena duboko u nama i samo je treba pratiti te naći pravi način da ju izrazite. Dizajn je sam po sebi umjetničko oblikovanje predmeta, skica ili crtež koji dobiva formu svojom realizacijom u djelo. Od malena me prati želja za umjetničkim izražavanjem, potreba da svojim unutarnjim svijetom oblikujete svijet oko sebe. U dizajniranju odjeće pronašla sam ono nešto što me vodi i pokreće ideje u meni. Brend Anima M. nastao je 2013. godine nakon završetka studija. Diplomirala sam na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer industrijski dizajn odjeće. Već od malih nogu gajila sam zanimanje za modu i estetiku lijepog. Olovka se nekako uvijek našla pri ruci da bih određenu ideju ili zapažanje prikazala na papiru. Tokom studiranja sam napokon svoju kreativnost usmjerila u dizajn odjeće koji je tako postao moj primaran način izražavanja, moja strast. Sudjelovanjem na značajnim modnim revijama i izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu dobivam potvrdu većih modnih znalaca i utjecajnih ljudi iz svijeta dizajna. Imala sam prilike organizirati i samostalne modne revije s ciljem prezentacije svog rada širem tržištu te na taj način promovirati svoj brend.

POSEBNOST UNIKATNE ODJEĆE

– Mislim da su žene danas obasute različitim stilovima i trendovima koji se jako brzo mijenjaju iz sezone u sezonu. Unikatna odjeća naglašava posebnost, nešto što samo vi posjedujete. To vas ističe od mase. Danas uz toliku masovnu proizvodnju i dostupnost popularnih brendova, ženama je možda i teško pronaći svoj osobni stil. Smatram da je odijevanje u današnje vrijeme od iznimne važnosti kod osobnog utiska i prezentacije u poslovnom okruženju, a isto tako i u slobodno vrijeme.

PREDNOST PRIRODNIM MATERIJALIMA

– Za dobar dizajnerski proizvod od velike je važnosti imati kvalitetan materijal koji osim samog dizajna čini taj komad vrijednim. Prednost dakako dajem prirodnim materijalima, međutim danas su najčešće tkanine miješanog sastava. Iako neki dizajneri imaju omiljene materijale koje koriste te ih nerijetko ističu, u mojem slučaju paleta materijala je jako različita te ovisna o sezoni za koju kreiram. Mogu istaknuti pamuk i viskozu, koje često koristim i zbog samog oslikavanja odjeće koje je stalno prisutno u mojem stvaranju. Koristim i svilu, muslin, žoržet, maroken i taft te razna pletiva i vunene mješavine materijala, kao što su velur i gabarden. Moja najveća strast u modnom dizajnu je svakako dizajniranje gornje odjeće poput kaputa i sakoa. Za to su dakako potrebne kompaktnije i podatnije tkanine, a nerijetko ih volim kombinirati uz detalje od drugačijeg materijala te tako naglasiti dijelove kroja.

UMJETNOST U DIZAJNU

– Umjetnost je sama po sebi svestran pojam. Likovna umjetnost, kao i glazbena imaju veliki utjecaj na moj rad. Neprestano istraživanje novoga i proučavanje već ustaljenih kanona ljepote te raznih stilova koji kroz povijest modeliraju i mijenjaju doživljaj istih. Slikanje je moja strast koju gajim od malena, a u dizajniranju odjeće sam oslikavanjem materijala uspjela spojiti dizajn sa slikanjem te tako ojačati svoj stil. (foto: Merlo De Graia)

SHARE