Svijet se vrti pa tako i teniska loptica Tereze Mrdeže. Strastvena tenisačica iz Poreča svojim neprestanim radom i energijom osigurala si je ove godine povratak među 200 najboljih tenisačica svijeta.

Žar se ove godine posebno upalio u očima perspektivne Tereze i sve moguće isprike koje su ju dosad ometale, zamijenila je fokusiranim i strogim treninzima kako bi se nastavila penjati sa svojim rezultatima k vrhu ljestvice najboljih.

Proveli smo jedan dan s njom, i zaista možemo reći da život jednog vatrenog sportaša kao što je Tereza nije lagan. Mnogo je toga na što treba pripaziti, mnogo je toga od čega se treba odreći, kako bi se postigao cilj, ali pročitajte konkretno priču Tereze Mrdeže.

DOŠAO JE TRENUTAK

– U svojoj profesionalnoj karijeri do danas odigrala sam 445 mečeva od čega je 265 pobjeda i 180 poraza te oko 200 mečeva u parovima, tako da s pravom mogu reći da sam stekla veliko iskustvo, ali da mislim da sam tek sada spremna za veće i prave stvari. Glava u ovom trenutku i u ovim godinama razmišlja sasvim drugačije. Sada s mojih skoro 28 godina došao je taj trenutak. Potpuno sam usmjerena na to i na pravi način sam krenula u pripreme za Australian Open 1. Grand Slam u sljedećoj godini. Uz dobru fizičku pripremu, te uz dobru tenisku pripremu koju ću napraviti u Italiji, nadam se dobrom startu sljedeće godine.

SVAKI MEČ – ISPIT

– Meni je svih 22 godine teniske karijere svakodnevna provjera ispita. Imala sam strasno prepreka na svom putu do cilja i kad god sam bila blizu konkretnog rezultata, nešto me spriječilo. Ako se vratim unazad moji su planovi bili drugačiji. Dvije operacije ostavile su traga i morala sam se početi ponovno od nule, a to nije lako. Svaki poraz, budimo iskreni je bolan i više puta frustrirajući, ali u tenisu je svaki dan i svaki tjedan novi izazov i nova prilika koja nam se nudi, a to je ono posebno i specifično u tenisu. U iščekivanju tih 15 dana dobrog tenisa, radi se cijela godina, svaki dan. Ove godine dočekala sam tih dobrih 15 dana, uzela dva turnira zaredom, moglo ih je biti još par, ali imala sam povredu desne noge i igrala sam 3 mjeseca sa bolovima. Svaki je meč novi ispit.

FIZIČKA PRIPREMA

– O dobroj fizičkoj pripremi se generalno malo priča, a to je baza svega, abeceda. Od toga sve polazi. To znači izdržati 4 mjeseca konstantnog igranja. Upravo sam odradila prvi tjedan s mojim kondicijskim trenerom Leonardom Komšićem, nastavit ću i sljedeći tjedan da bi potom upotpunila s tenisom. Bitna je dobra suradnja teniskog i kondicijskog trenera. Generalno, kod mene je svaki dan isti režim bile to pripreme, turniri ili period između turnira. Vrlo sam disciplinirana te štogod i kadgod treneri odluče, ja sam za to spremna. Kad god mi se odredi trening bilo to u 7 u jutro ili u 9 navečer, ja sam uvijek tamo. I to tako treba biti. Bitno je da sam zadovoljna s trenerom ali i on sa mnom. Odrekla sam se već cijelog djetinjstva, mladosti i svega onoga što normalni ljudi rade, ali nije mi krivo, to sam odabrala i to je moj životni put. I tek sad znam da sam dobro odabrala.

SINGL IGRAČICA

– U suštini ja sam singl igračica, ali prošle godine postigla sam odlične rezultate u parovima. I kad me netko pita da li se isplate igrati parove rekla bih mu da, ali oni strašno iscrpljuju i nekad ti pomognu, a nekad odmognu. Ove sam godine odigrala manje što se uspostavilo kao dobra odluka gdje sam se više fokusirala na singl i tako imala bolje rezultate u singlu. Kako je tenis sam po sebi užasno stresan, ponekad u dublu taj stres podijeliš s partnericom. Želja mi je igrati s Frankom Škugorom, to je naš reprezentativac kojeg jako poštujem.

PRIVATAN ŽIVOT

– Uvijek se treba naći vremena za privatan život, ali trenutno se spremam na novi životni početak. Moj idealan muškarac mora biti odlučan, čvrst, hrabar, znati što želi i moći se nositi s jakom ženom, i naravno prihvatiti me baš takvu kakva jesam. Neka to bude moj vitez dobrog srca. Ovaj ću period boraviti u Veneciji gdje ću uz team trenera imati odlične uvjete tokom zime, a što će se sve dogoditi tamo, vidjeti ćemo….

SHARE