Aleksa Dudić je čovjek koji se uvijek bavi nekakvim sportom. Može ga se nazvati pravom aktivnom dušom, osoba koja traži konstantni izazov i ne voli zone komfora.

Kako sebi postavlja izazove tako i sudionicima njegovih treninga u CrossLift Gymu jer što li je život ako u njemu ne napreduješ.

Sportski duh, stečeno osebujno iskustvo s tjelesnim sportskim naporima te uvijek ugodan razgovor karakteristike su kojima Aleksa uvijek osvaja svoje sugovornike. Upravo je tako osvojio i našu pažnju prilikom njegovog objašnjavanja CrossFita pa pogledajte u nastavku što smo doznali.

CROSSFIT

– CrossFit je kombinacija gimnastike, atletike, vježbi kondicijske pripreme, kao što su to sklekovi, čučnjevi i trbušnjaci, te olimpijskog dizanja utega. To je sve kombinacija svih tih funkcionalnih pokreta koji se pokušavaju izvoditi što bržim intezitetom. To zna biti dosta naporno i žustro.

NAJFIT LJUDI

– Vježbe su bitne za stjecanje nekih fizičkih rezultata. Ne mora značiti samo u izgledu već i u performansama. Ljude iz CrossFita se naziva najfit ljudima na svijetu jer njihovi treninzi zadovoljavaju sve elemente fitnesa. Moraš biti jak, mobilan, brz i imati jaku kondiciju. Ne možeš samo u jednom elementu biti dobar već moraš sve zadovoljiti u jednom obliku treninga.

POVEĆANJE KONDICIJE

– Na vlastitom iskustvu, vidio sam da CrossFit puno pomaže pri tim nekim teškim situacijama u životu. Treninzi budu poprilično teški jer se čovjek ne nalazi u toj nekoj komfornoj zoni. Upravo to pomaže u svakodnevnom životu kad se osoba suočava s nekakvom teškom situacijom. Ne možeš se nabildati i biti ogroman, već postati jak i imati više kondicije i u tim nekim fizičkim poslovima kojih sve više ima, može donesti samo dobroga u životu. Prema nekom omjeru vježbača, tu su 80 % rekreativci, a 20 % sportaši.

NATJECATELJSKI SPORT

– Kod nas je takva vrsta treninga još relativno nova u odnosu na SAD. To je natjecateljski sport gdje se sportaši natječu u svojoj fizičkoj spremi. Postoje regionalna, državna i svjetska natjecanja gdje se svake godine broj sudionika povećava. CrossFit postoje stvarno veliki sport, ali za njega ne moraš imati neki veliki talent. Dovoljno je imati jako puno volje jer su to vježbe koje svatko može savladati. Kod teških gimnastičkih vježbi postoje i neke lakše solucije tako da svatko to može odraditi i kasnije natjecati se u svojoj kategoriji. Postoje profesionalne i rekreativne kategorije. Nalazim se još uvijek u skill kategoriji koja je malo više rekreativna kategorija. Od sljedeće godine planiram, ako sve bude uredu, ući u elitnu kategoriju. Spremamo se trenutno za natjecanje koje će se u rujnu održati u Umagu.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)