Upoznali smo romantičnu dušu u srcu jednog odbojkaša. Osim što je predan svom voljenom sportu, otvoren je i za nove izazove, a posebice u plesu i to u salsi čije je korake upoznao upravo na pijesku. On je Luka Burić, igrač i trener Muškog odbojkaškog kluba u Umagu te plesač salse.

U svojih 10 godina članstva, prikazao je svoju predanost, odgovornost ali i privrženost klubu, a koliko smo imali priliku primijetiti i prema svom napredovanju u plesu. Zaintrigirani njegovom osobnošću, saznali smo kako je ples ušao u njegov život i uklopio se u njegovu svakodnevicu zajedno s odbojkom.

SPORT JE ZA MENE DOSLOVCE SVE

– Od malena se bavim sportom. Sport je za mene doslovce sve. Odbojku sam krenuo igrati u samim počecima stvaranja Muškog odbojkaškog kluba u Umagu. Ekipa se tek stvarala, povuklo me društvo, a ono što me je najviše privuklo je timska igra i taj način igre. Privukla me mogućnost da mogu udariti toliko snažno loptu da se odbije u plafon. Zahvaljujući tadašnjem predsjedniku Ediju Forzi daleko sam dogurao u životu. On je prepoznao moj talent i vidio veliki potencijal u meni te me je neprestano motivirao da se predam onome što danas najviše volim, a to je odbojka. Bez obzira što sam trener, i dalje igram za seniorsku ekipu. To je sport koji ću igrati još jako dugo. Ulozi igrača, najveći izazov mi učiti i upijati znanje od onih najstarijih na parketu što su mi savjetovali moj bivši trener Dragan Salapura i trener ženske ekipe Ivica Radočaj. Kao trener, jedan jedini izazov mi je da djecu naučim igrati odbojku te da vole i igraju ono što najviše vole, a to je odbojka. Trenutno polažem licencu za trenera i vodim muški odbojkaški klub. Kroz nove izazove, zahvaljujući plesu i odbojci, naučio sam kontrolirati samog sebe i biti uvjereniji u svoj stav i u svoj rad. U svemu dajem svoj maksimum i gledam uvijek s vedrije strane.

UPOZNAVANJE NA PIJESKU

– Ples se u mom životu pojavio zahvaljujući odbojci. Kako nam je dvoranska odbojka u svibnju završila, tako smo se prebacili igrati vani odbojku na pijesku. Tu sam upoznao instruktoricu Mirnu Sever koja vodi plesnu školu salse i bachate. Mirna je šetala jedan dan uz plažu i vidjela kako igramo odbojku na pijesku te je došla do nas i pitala je može li s nama igrati odbojku. Tako smo se sprijateljili i počeli družiti. Ja sam nju učio odbojku, a ona mene sad uči ples.

foto by Steve Isaacs

ATMOSFERA PUNA POZITIVNE ENERGIJE

– U salsi i bachati su privlačni festivali koji se održavaju diljem svijeta. Atmosfera puna pozitivne energije koja zrači u jednom prostoru, ljudi koji su jako velikodušni, pozitivna snaga koja te ohrabljuje da ideš pravim smjerom i najviše mir čine svaki plesni susret jedinstvenim. Meni salsa predstavlja antistres terapiju, doslovce melem za dušu i tijelo. Osim salse i odbojke, obožavam putovati. U zadnje vrijeme stalno putujem radi sporta i radi plesa. To mi dodatno puni baterije za daljnji rad u životu i svakako volim gledati zalaske sunca u miru. (foto: MOK Umag)

SHARE