Što su teži uvjeti, to je nešto zanimljivije pa tako i planinarsko trčanje. Radi se o sportskoj aktivnosti koja se temelji na psihičkom i fizičkom angažmanu osobe. Trkač se odmah pri startu odlučuje na način kojim će u što kraćem vremenu doći do cilja. Budući da je planina puna iznenađenja, uzbudljivije je od uobičajenog trčanja, u čemu se je uvjerio i Eldin Hodžić koji je u vrlo kratko vrijeme, zahvaljujući ljubavi k izazovima, uspio postići zavidne rezultate.

Nakon što je probio led i započeo s planinarskim trčanjem, Eldin nastavio je s ozbiljnim treniranjem jer kao što nam je i sam rekao, žudi za utrkama s najboljima.

REZULTAT U KRATKO VRIJEME

– Počeo sam trčati 2018 godine. Odlučio sam se tada prijaviti na utrku 100 miles of Istria iz znatiželje hoću li uspjeti završiti utrku. Bila je to relacija od Lovran do Umaga, svega 110 km. I tako je sve počelo. Nastavio sam svakodnevno trčati ali i prijavljivati nove utrke.

VOLIM IZAZOVE

– Planinarenje i trčanje smatram zdravim za tijelo, pogotovo danas u doba tehnologije, odmorim glavu i tijelo od svega negdje u planini i nakon toga lakše spavam i bolje se osjećam. Idealnom utrkom smatram onu koju je teže prijeći kako fizički tako i psihički. Puno treniram i jako volim izazove. Najveći trkački izazov na kojem sam prisustvovao je Challenge Buzet-Žbevnica 24h prošle godine. Tom prilikom napravio sam 133 km s 8200 elevacije. Bilo je preludo!

UTRKIVANJE S NAJBOLJIMA

– Za treninge imam trenera koji mi radi program trčanja i treniram po tome. Pristup je na visokoj razini, nema zabušavanja, lošeg vremena ili nečeg sličnog tome. Treniram svaki dan i dobri rezultati koji dođu daju dodatnu motivaciju za treniranje. Novom trkaču bi savjetovao da na početku bude strpljiv i uporan. Ništa se ne može napraviti preko noći, samo rad, rad i rad. Za sljedeću godinu planiram odraditi nekoliko svjetskih utrka van Hrvatske i pokušat se utrkivati s najboljima. Ima tu još puno planova i samo da me zdravlje posluži kako bi ih ostvario, a dok je tako uvijek ću težiti da iz dana u dan postajem sve bolji i uživat u danima koji dolaze.

SHARE