Kada ples nije samo ples, kada salsa više nije samo salsa, onda to postaje stil života, recept s kojim se Rosemarie Miletić iz Plesnog centra Studio budi svako jutro i koji nudi svojim tečajcima kako bi se oslobodili, kako bi osjetili, bez ikakvog srama i straha, strast i ljubav prema životu.

Kako bi osjetili jednako veselje kao kada kušate salsa umak od sočne i mirisne rajčice, pozivamo da poslušate recept uvijek nasmijane Rosemarie i začinite svoj život s plesom.

VIŠE OD PLESA

– Da je netko prije 22 godine Fabrisu i meni rekao da će nas salsa zaraziti i da je ta zaraza neizlječiva, ne bih mu vjerovala. Salsa nije samo ples, ona je više od toga. Nama, kao instruktorima plesa, je dio života, dio svakodnevice, ali vjerujte mi lako se podvuče pod kožu.

NI SRAMA NI STRAHA

– Ples je uvijek tu, imala partnera ili plesala sama, zatvorena u svojoj sobi, ogoljena pred ogledalom, plešem ponekad salsu sa samom sobom, onom malom Rosemarie koja u trenutku plesa nema ni srama ni straha ni kompleksa ni boli, onda je samo muzika, ja i čista strast i ljubav.

ZALJUBLJIVANJE I NOVE PRILIKE

– I sama se ponekad upitam, koju volju imaju naši tečajci kad umorni od posla, uz jurnjavu od svakodnevice, umorni ili prezauzeti, i bilo po kiši ili buri, ipak nađu i vrijeme i snagu i dođu na večernji termin plesa salse. Uđu u dvoranu svi ushićeni s nestrpljenjem te malčice i uzbuđeni jer ne znaju koja ih kombinacija čeka i spremni za nove pobjede, krenu plaho i čak onako bojažljivo i s velikom dozom sramežljivosti, a opet, onako nježno, nakon 15 minuta svima na licu vidim osmijehe, sreću, jedan sjaj u očima koji itekako prepoznajem, i to uvijek iznova i nanovo.

Krenu na tečaj salse, a na kraju zaljube se u taj čaroban ples, a usput maknu svoje barijere, neke slojeve za koje nisu ni znali da imaju, probude plesača u sebi i jednostavno taj zvuk, ritam obuzme te kroz cijelo tijelo, ne da glavi da zaluta u sumorne i nepotrebne misli, tijelom kola samo hormon sreće, zadovoljstva i nastade ljubav prema salsi. Naravno, salsa kao i ostali plesovi, bachata, cha cha, valceri ili sad veoma popularna kizomba i semba, donosi jako puno i poznanstva, putovanja, novih spoznaja što kroz sebe, što kroz ples s raznim divnim ljudima diljem svijeta. Rekla bih da donosi ljubav i neizmjernu slobodu. A ta sloboda pokreta kroz ples i izuzetna kreativnost koju ta sloboda donosi napravila je tako čvrst temelj da nemoguće nestane s plesne scene. Zato samo hrabro, plešite i uživajte u sebi i životu.

SHARE