Aktualan problem s pandemijom uzrokovao je globalne promjene koje direktno utječu na stabilnost lokalnog tržišta, te posljedično na stabilnost na privatnom planu, pobuđuju snažne osjećaje nelagode i stresa. Danas obavljamo previše posla u premalo vremena, a zdravlje i opće raspoloženje nesvjesno stavljamo na drugo mjesto.

Specijalistica za ljudske potencijale i utemeljiteljica Lift Up Stress Free Concepta Sandra Mraović Deković poziva vas da ostanete zdravi, angažirani, motivirani i produktivni, da pronađete svoj work & life balance te načinite pravi switch off.

Kao certificirani executive coach (AoEC – London), Hogan interpretator i poslovni trener s dvadesetogodišnjim iskustvom u menadžmentu i ljudskim resursima, Sandra je povezala pojmove zdravlja, poslovne edukacije i wellnessa u jedinstveni Stress Free Concept .

U sklopu Stress Free Concepta, predstavlja se radionica upravljanja poslovnim stresom za žene Switch Off Stress! u prostoru porečkog hotela Valamar Diamant u dva različita termina u skladu s poštivanjem svih propisanih epidemioloških mjera. Radionica je namijenjena svim zaposlenim ženama koje se pitaju kako održati potrebnu razinu energiju tokom cijelog dana te kako prepoznati i razvijati vlastite resurse kojima će se osigurati željena ravnoteža. Najvažnije, radionica će vam omogućiti da detektirate ključne okidače stresa u životu i poslu i kreirate individualne strategije suočavanja sa stresom. Uz to, zasigurno ćete se i dobro zabaviti uz uvijek veselu i nasmijanu Sandru Mraović Deković koja je s nama podijelila informacije o značenju stresa u modernom životu, terminu Stress free concept, te o samoj radionici i mogućnostima prijave.

STALNA IZLOŽENOST STRESNIM ČIMBENICIMA

Suvremeno radno okruženje vrlo često podrazumijeva pretjeranu dostupnost i stalnu izloženost stresnim čimbenicima poput danas velike neizvjesnosti zbog pandemije, financijske nesigurnosti, loših međuljudskih odnosa, stalnih i kratkih rokova, što za posljedicu ima čitav niz negativnih fizioloških simptoma i emocionalnih manifestacija. Stres se u poslovno okruženje uvlači vrlo podmuklo i osobe s jedne strane često nisu ni svjesne da žive konstantno pod utjecajem stresa dok s druge strane veliki broj osoba smatra da je stres nešto normalno i uzimaju ga zdravo za gotovo. Međutim, glavobolja, križobolja, vratobolja, nesanica, inercija, anksioznost, agresija, strah, smanjenje koncentracije i demotiviranost samo su neke od manifestacija stresa koje djeluju destruktivno na ljudski organizam, životno zadovoljstvo te poslovnu i osobnu učinkovitost. Na nama je da prepoznamo najvažnije uzročnike i manifestacije stresa, a potom naučimo njima upravljati. Procjena je da se u ovom trenutku sve veći broj poslovnih žena suočava s izazovima koje su nove okolnosti donijele. Pod motom „been there, done that”, organizirali smo radionicu u kojoj stavljamo na raspolaganje svoja znanja i iskustva sa željom da ženama damo podršku i konkretne alate upravljanja poslovnim stresom koji će ih voditi k kreiranju željene ravnoteže. Moj životni put i poslovno poduzetničko iskustvo vodili su me upravo k ovom trenutku kada kroz Lift Up mogu živjeti svoju svrhu i pomoći pojedincima i organizacijama da sebi osiguraju onaj balans koji će voditi realizaciji njihovog punog potencijala i ostvarivanju poslovnih i privatnih željenih ciljeva.

STRESS FREE CONCEPT

Stress Free Concept predstavlja koncept implementiranja jedinstvenih visokoučinkovitih programa koji omogućavaju organizacijama i pojedincima cjelovitost u razumijevanju, upravljanju i eliminaciji stresa. Utemeljen je s dva osnovna cilja. Prvi je usmjeren na otkrivanje individualnih, eksternih i internih okidača stresa te pronalaženje rješenja za njihovu prevenciju i upravljanje, sa svrhom sprječavanja burnout sindroma specifičnog za visok odgovorne i upravljačke pozicije. Drugi se odnosi na kreiranje i implementaciju Stress Free kulture u organizaciji, te uspostavi zdravog poslovno-privatnog balansa kod svakog pojedinca unutar organizacije, kojom će se osigurati učinkovit i motiviran tim za održivo izvrsne rezultate.

KAKO DA VAŠA POSLOVNA I PRIVATNA INTEGRACIJA BUDE USPJEŠNA?

Radionica se temelji na tome kako voditi uspješan posao i istovremeno živjeti ispunjenim životom, a pri tome ostati zdravi i motivirani, ne gubeći volju i nadu, posebno u vremenima krize. Kod velikog broja poslovnih žena osjećaj preopterećenosti i nesigurnosti na poslu dovodi do nenamjernog zanemarivanja privatnog života. Zadovoljavanje zahtjeva jedne strane često nužno povlači nemogućnost zadovoljavanja druge strane, a ta druga strana u najvećem broju slučajeva bude obitelj ili blisko i bitno okruženje. Svaka poslovna žena, bilo da je poduzetnica ili da radi u nekoj tvrtki, pokušava uskladiti posao s privatnim životom i to obično na način koji to društvo nameće, a s čime uopće ne mora dobro rezonirati. Upravo je ta nerealnost u očekivanjima često uzrok burnout-a ili sagorjevanja. Na radionici će svaka polaznica saznati kako da poslovna i privatna integracija bude uspješna. Osvijestiti će negativne implikacije stresa, kreirati će korake njegove regulacije, saznati kako ojačati samopouzdanje i samopoštovanje, te pojačati taj prijeko potreban osjećaj entuzijazma.

Kako bi vam se osigurao pristup radionici, jer je broj polaznica radi propisanih mjera ograničen, prijavite se već sada putem stranice https://liftup.hr/switch-off-stress/, upitom na e-mail adresu: info@liftup.hr ili pozivom na broj: +385 99 845 3827. Prvi termin radionice je u petak, 5. ožujka, do 9 do 16 sati, a drugi je u subotu, 6. ožujka, od 9 do 16 sati. Cijena radionice je 960,00 kn (+PDV), a uz praćenje radionice, osigurani su i tiskani materijali, 2 coffe break-a, ručak u restoranu, individualno planiranje procesa ovladavanja stresom, trideset minutno savjetovanje unutar 30 dana od odvijanja radionice, poklon iznenađenje ali i nagradna igra. Za veći broj polaznica iz iste tvrtke, nude se dodatne pogodnosti.

SHARE