Neki se vežu uz obitelj, drugi uz zavičaj, treći uz posao. Goran Roce, bivši prvoligaški nogometaš, vezan je kako uz obitelj, tako i uz zavičaj i posao. Kao nogometaš, svoju karijeru gradio je pretežito u pulskom klubu NK Istra 1961, no zbog svojih postignuća povezanim s talentom i marljivim radom, potpisivao je ugovore kako za hrvatske prvoligaške klubove tako i za inozemne, a novi ugovor stigao je s novom ulogom. Nakon što je odlučio umiroviti se kao nogometaš, za legendarnog igrača NK Istre 1961 stigao je za njega novi izazov, odnosno uloga upravo u omiljenom klubu o čemu možete pročitati u nastavku teksta.

NOVA MOGUĆNOST VEZANA UZ KLUB

– I dalje me vuče želja za igrom. Nije lako prebaciti se u drugi sistem života kada godinama funkcioniraš u sportskom, nogometnom, životu. No, i dalje sam vezan mislima i djelom za NK Istru i to mi je jako bitno. Nogometna karijera mi je gotova. Ne možemo igrati cijeli život. Prema godinama i fizičkom stanju, još sam mogao igrati i u nekim drugim klubovima, ali to bi bilo na neke kraće staze, a mene je zaintrigirala nova priča i mogućnost što se veže uz klub. U današnje vrijeme u nogometu, čim prođeš tridesetu, smatraš se starim igračem i smanjuje ti se vrijednost. Kao šef skautske službe Istre i šef komisije sportskog dijela, voditi ću politiku sportskog dijela koja se nadovezuje uz sam rad kluba NK Istre.

U INTERESU DALJNJI RAZVOJ KLUBA

– Iskreno titule i imena funkcija mene stvarno ne zanimaju. Moj interes je uvijek usmjeren k tome da se napravi dobra stvar i da budem dio toga, te da imam snagu, odnosno da se prihvaća neka moja vizija. Nakon toliko godina igranja za NK Istru, odgajan s mentalitetom kojeg imamo ovdje, igrajući od malih nogu pa sve do seniorske karijere, prije obitelji te kasnije s obitelji, a onda i iskustva igrajući za druge prvoligaške klubove gdje sam imao priliku upoznati druge kulture i mentalitete, mogu sa svim tim iskustvom doprinijeti za daljnji razvoj kluba. Svi u klubu želimo da klub prosperira i da bude što bolji, kako onima koji rade u njemu, tako i onima koji dolaze na stadion. Želja nam je da se napravi dobra atmosfera unutar ali oko kluba.

DOBRA DESNA RUKA

– Obitelj mi je jako bitna i ne želim u niti jednom trenutku zapostaviti vrijeme s mojom djecom koja su sad u fazi odrastanja. Pokušavam sve uskladiti, ali ima tu i dana kada me nema po cijeli dan i tada je malo veći teret na mojoj ženi. Imam definitivno dobru desnu ruku u obitelji. Ona odrađuje sve bez problema. Komunikacija i tolerancija unutar obitelji uvijek je na visokoj razini, kao što smo imali i prije tijekom seljenja i putovanja.

SHARE