Poznati nogometaš iz Balići, mjesto pokraj Žminja, Goran Roce bio je više navrata aktivan igrač NK Istre 1961. U sklopu Prve hrvatske nogometne lige igrao je i u NK Osijeku i NK Splitu, a danas je u grčkom klubu AO Xanthi.

Gdjegod da je išao ostao bi zamijećen po svom aktivnom timski nastrojenom igranju koje bi svakako dalo rezultate. U jednom kratkom razgovoru, prošli smo s Goranom upravo tu tematiku timskog igrača koju osim na terenu provodi unutar svoja četiriju zida sa ženom i dvoje djece.

AKTIVAN U GRČKOM KLUBU AO XANTHI

– Moram priznati da sam sada zadovoljan po svim pitanjima sportskog dijela. Sve je stvarno kako treba. Isplate su u roku. Imamo dobru ekipu. Pozicionirani smo oko sredine tablice i nadamo se skoroj borbi za Europu. To je jedan od najstabilnijih klubova u Grčkoj.

ZNAČENJE TIMA U NOGOMETU

– Tim je skup ljudi koji se međusobno razumiju i toleriraju jedni druge. Ne reagiraju negativno prilikom grešaka koje se događaju unutar treninga i utakmice. Greške se događaju svima, a pogotovo nogometašima jer imaju bezbroj dodavanja i drugih poteza. Jako je bitno da se ekipa, odnosno suigrači, podržava na jedan pozitivan način i da nema negativnih izljeva nervoza. Makar i toga imati nekad je i uredu, ali u bitno manjoj mjeri i da se pokuša pomoći jedni drugima. I običan pozdrav igrač igraču je bitan. Osjećaš se dobro kada te netko na ulici od srca poželi dobro jutro dobar dan ili laku noć nego kad ti to netko preko volje to kaže. Ista stvar je i među nogometašima. Kad vidiš da suigrač vjeruje u tebe, puno je lakše izaći iz neke krize koja se dogodi što je i normalno kroz tu jednu godinu prvenstva gdje svatko upadne u krizu. Uz bodrenje suigrača, izlazi se iz te krize. Tim treba ispunjen sa što više takvih karaktera. Što ih je više takvih karaktera i što se više unosi trud unutar tima, to je tim bolji. Tim će uvijek pokriti i kvalitetu i sve što je potrebno sa zajedničkim trudom i zalaganjem nego oslanjanje samo na kvalitetu jednog pojedinca koji ne može uvijek sam donijeti rezultat. Ipak kad je tim, pokrivamo jedan drugoga uvijek se lakše dolazi do rezultata.

TIMSKI IGRAČ I KOD KUĆE

– Kod kuće je slična situacija samo što si puno više vremena uključen u taj dio. Tu je možda manje ljudi, ali koriste se isti principi zbog međusobnog razumijevanja. Imam dva prekrasna sina i gledam sa ženom da ih se što bolje odgoji. Oni su svi sad sa mnom. Bili smo odvojeni mjesec dana kad smo bili na pripremama u Bugarskoj. Bilo bi mi sigurno teško da ih ne gledam kako rastu. Jako sam vezan za njih. Ne bih se mogao zamisliti biti bez njih cijelo vrijeme.

GLAVNI TRENER U OBITELJI

– Nema glavnog trenera. To je suradnja i svatko ima svoj trenutak i svačija strana, moja, ženina i dječja, se moraju poštivati. Gledamo da si jedan drugome ne skidamo taj roditeljski autoritet ili da si proturječimo. Imamo tu neku međusobnu suradnju.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.