Svi vole izgledati lijepo i osjećati se dobro u svojoj koži pa tako i psi. Kako njegujemo sebe, tako trebamo njegovati i naše kućne ljubimce, odnosno i kućnim ljubimcima potrebama je njihov wellness centar. Barbara Mrkonja, uvijek željna rada s kućnim ljubimcima te inspirirana svojim psom, otvorila je salon za uljepšavanje kućnih ljubimaca Dante grooming studio o čemu nam je izdvojila koju riječ.

DANTE

– Moj interes za njegu kućnih ljubimaca je krenuo još prije dvanaestak godina. Taman sam bila završila srednju školu i oduvijek sam htjela uređivati kućne ljubimce, ali nekako me život tada nije odveo k tom smjer. Cijeli život htjela sam se baviti s nečime što uključuje životinje. Na osnivanje studija za njegu kućnih ljubimaca, potaknuo me je najviše moj dvanaestogodišnji pas Dante. On je mix maltezer shitzu. Cijelo vrijeme sam ga doma šišala s nekom kvazi mašinicom i kuhinjskim škarama te sam skužila da mi to čak i dobro ide. Svidjela mi se pomisao da se počnem baviti time te sam napravila korak više i odlučila se otvoriti studio.

INDIVIDUALAN PRISTUP

– Najbitnije mi je u radu sa životinjama je da životinja uživa u tretmanu, da je opuštena i da se osjeća kao da je doma i na poznatom terenu. Svakom ljubimcu pristupam individualno, ovisno o potrebi. Ima dosta preplašenih ljubimaca i nepovjerljivih vlasnika, naravno s razlogom, zato na svojim profilima na Facebooku i instagramu uvijek stavim i tranziciju kroz sisanje, odnosno kratki video kako bi vlasnici vidjeli kako se odnosim prema njihovim ljubimcima. Njega kućnih ljubimaca je itekako bitna. Kao i kod nas ljudi, njihova koža mora disati, dlaka također. S redovnom njegom lakše je i vlasnicima održavati prostor u kojem borave kućni ljubimci, a i psima jer se osjećaju čisti i svježi. Ako se pazi na njegu ljubimca također je i manji postotak najezde krpelja i buha koje se veoma lako zavuku u krzno i dlaku kućnih ljubimaca.

SHARE