Postoje situacije koje nas dovode do promjene, prekretnice kojima otkrivamo nove sadržaje i interese. Milena Bezbradica otkrila je zanimljivi oblik treniranja nakon što je zbog teške operacije abdomene morala promijeniti svoje navike i pronaći način kako ponovno ojačati svoje tijelo. Rješenje pronašla je u EMS treninzima. Nakon što je uvidjela učinkovitost u takvom vrstom treniranja, otvorila svoj studio u Puli te nam je, uz svoj put do studija, predstavila zanimljivosti vezane uz EMS treninge.

OD OPERACIJE DO STUDIJA

– Moja priča s EMS treningom počela je 2019. godine kad sam nakon teške operacije abdomena imala zabranu treniranja. Kako sam čitav život u sportu, na mene je to djelovalo dosta frustrirajuće pa sam već nakon nekoliko mjeseci samovoljno počela vježbati u kući, no bila sam preslaba i počela sam tražiti treninge kojima bi ojačala, pogotovo trbušne mišiće koji su bili prerezani operacijom. Tako sam vidjela EMS treninge koji su me zainteresirali, no nisu bili dostupni na našim područjima pa sam zato putovala u susjedne gradove, Rijeku, Zagreb, Split kako bi imala mogućnost probati ih i osjetiti kako djeluju. Naravno, bila sam oduševljena i znatiželjna pa sam probala mnoge EMS uređaje, a najviše me osvojio EMS Stimawell uređaj u Stobreču, kojeg sam na kraju iz Stimawell tvornice u Njemačkoj i naručila. Tako je započela moja priča s EMS treninzima, nastavila sam trenirati i izuzetno sam zadovoljna ostvarenim rezultatima općenito, a i vratila sam trbušne mišiće na što sam jako ponosna. Odvažila sam se mišlju da bi mnogi ljudi kao što sam i ja željeli probati ovakav način treniranja i moguće, zavoljeli ga pa sam 3. svibnja 2021.godine napokon otvorila prvi EMS STUDIO u Puli.

STIMULACIJA MIŠIĆA

– EMS je tehnika stimulacije mišića koja reproducira mehaniku i učinke potpunog rada tijela. Kada se želimo kretati, naš mozak šalje električne impulse mišićima koji se aktiviraju i izvode pokret. EMS koristi i intenzivira taj proces električne stimulacije do dubokih mišićnih slojeva koje inače ne aktiviramo. Dakle, EMS označava električnu stimulaciju mišića ili elektromišićnu stimulaciju. Ovo je trening u kojem se mišići stimuliraju i tako jačaju pomoću elektroda integriranih u odijelo. Odijelo, a time i elektrode su spojene na vanjski EMS uređaj za vježbanje. Intenzitet struje se preko EMS uređaja može namjestiti za svaki par elektroda.

OBLIKOVANJE TIJELA I SMANJENJE BOLOVA

– Prednosti takvog načina treniranja su brojne i predstaviti ćemo neke od njih. EMS treninzi oblikuju tijelo i dovode ga u formu. EMS odijelo ima integrirane elektrode koje treniraju čak i teško dostupna područja poput struka ili kukova. Na taj način možete doći do dobro oblikovanog tijela u kratkom vremenu. Ima posebno pozitivan učinak na struk I trbuh. EMS je savršen trening za ljude koji imaju bolove u leđima. Elektrode u gornjem, srednjem i donjem dijelu leđa duboko stimuliraju leđne mišiće i time idealno treniraju kompletnu leđnu mišićnu muskulaturu. Jaki mišići leđa mogu spriječiti bol u leđima. Studija Sveučilišta Bayreuth pokazala su sljedeće rezultate: 80% smanjenje boli u leđima nakon dva mjeseca s dva treninga tjedno. U kratkom vremenu možete poboljšati svoju učinkovitost, jer elektrode u odijelu za stimuliranje mogu simultano vježbati mnoge grupe mišića. Kako su prilagodljivi, dovode struju u duboke slojeve mišića. To omogućava brzo jačanje mišića i rast mišićne snage. Električni impulsi ne samo da jačaju mišiće već i poboljšavaju cirkulaciju krvi u koži. Izmjena energije je povećana. Metabolizam se dovodi do pune brzine, a to rezultira značajnim smanjenjem tjelesne masnoće i težine. Specifična struja uzrokuje čvrsto vezivno tkivo i bori se protiv celulita. Također stimulira proizvodnju kolagena i učinkovito uklanja neugodne masne naslage na bokovima i bedrima. Uveliko pomaže kod problema s inkontinencijom i prolapsom maternice.

SHARE