Ima toliko verzija cheesecake-a da jednostavno cheese-u nikad kraja. Poseban je okus koji nudi svaka takva torta. Svaki komad je istodobno svjež i zasitan, te ga se često može namijeniti za cijeli obrok.

Sada pripremamo mirišljavi i dobar fluffy cheesecake.

1# Prvo ćemo prokuhati četiri žlice posnog sira i jednu žlicu namaza u dvije šalice mlijeka te pustiti sa strane da se ohladi.

2# Za podlogu usitniti ćemo kekse te pomiješati s pola šalice rastopljenog maslaca i pola šalice mlijeka. U pleh obloženim papirom staviti ćemo na podlogu na dno te ravnomjerno ju ujednačiti i staviti u pećnicu na 160 stupnjeva.

3# Razdvojiti ćemo tri žutanjka od bjelanjka i s pjenjačom dobro zamiješati s tri žlice šećera. U dobivenu smjesu uz stalno miješanje s pjenjačom dodati ćemo ohlađeni sir te jednu vrećicu vanilijinog šećera, dvije žlice brašna i jednu žlicu gustina.

4# Od bjelanjaka i jedne žlice šećera napraviti ćemo snijeg te ga postepeno, žlicu po žlicu, umiješati u smjesu.

5# Izvaditi ćemo pleh i staviti na podlogu smjesu. Pleh ćemo postaviti u veći u koji ćemo staviti vruću vodu te zajedno staviti u pećnicu. Peći ćemo 20 minuta na 160 stupnjeva, a zatim ćemo spustiti temperaturu na 120 i nastaviti peći drugih 40 minuta.

Narežite na komade, posipajte sa šećerom u prahu po želji ili zalijte s javorovim sirupom i uživajte u svakom zalogaju.

SHARE