Međuljudski odnosi su vječita tema uz koju se uvijek predstavljaju razna iskustva i savjeti. U posljednje vrijeme na društvenim mrežama moguće je primijetiti simpatično lice Marca Disa koji na temelju vlastitog iskustva jednostavnim jezikom i vedrim tonom raspravlja upravo o odnosima muškaraca i žena.

Marco Diso sam sebe opisuje kao osobu iz Conegliana u pokrajini Treviso, s diplomom povijesti i međunarodne politike, koji je osnovao tvrtku za organizaciju vjenčanja i zabavnih događanja te gotovo godinu dana vodi društveni kanal pri kojem govori o odnosima između muškaraca i žene.

SNIMKE O ODNOSIMA MUŠKARACA I ŽENA

– Sve se dogodilo slučajno 8. ožujka 2020. godine, kada sam na TikTok-u objavio snimku/posvetu ženama kao posveta za njihov praznik. Neočekivano dobar odaziv sugerirao mi je da nastavim stvarati snimke sa sadržajem po istom principu. Nakon velikog broja poruka koje su mi stizale putem društvenih mreža, s upitima za pokoji savjet, s vremenom posvetio sam se tematici odnosa. Govorim o vezama, posebno pokušavam objasniti ženama kako muškarac razmišlja. Govorim na jasan i ironičan način, predstavljam svu dinamiku koja pokreće muški mozak, bez filtera i bez srama, kako bih svaku ženu doveo u položaj da ih može pokušati razumjeti.

KAKO ULAGATI U LJUBAV?

– Dobro pitanje… Pitanje koje je su si postavili na tisuće znanstvenika, filozofa, pjesnika… Ne znam, ne mogu odgovoriti na ovo pitanje, ali znam da kad nekoga volim, želim vidjeti tu osobu sretnom. Eto, voljeti trebalo bi značiti samo ovo: biti zadovoljan srećom druge osobe. Ulagati znači dati sve od sebe, a da se ne bojite patnje ili bolesti.

ŽENE

– Žene su moje inspirativne muze: oblik umjetnosti. Volim sve vezano s njima. Volim koliko me fascinira dubina njihovih misli. Zaintrigira me kako uvijek stavljaju srce i sferu osjećaja ispred racionalnosti. Sama činjenica da osjećaju da je nešto istina dovoljan je razlog da doista bude istina. Ovo je za mene izvanredno.

POGREŠNI MUŠKARCI – PRAVI MUŠKARCI

– Ne postoje pogrešni i pravi muškarci. Postoje zaljubljeni muškarci koji bi učinili sve za svoju partnericu, koji je poštuju i brinu o njoj i svojoj obitelji. Za njih ne postoji ništa drugo, individualnost im je nepoznanica i razmišljaju stavljajući riječ “MI” ispred svake rečenice; i oni koji nisu zaljubljeni. Ponekad se pretvaraju da jesu, ali u stvarnosti su sebični i misle samo na svoje osobno zadovoljstvo. Stalno traže savršenu ženu, a nije ih briga za onu koju imaju pored sebe. Oni su izdajice, lažljivci i oni koji potajno pišu drugim ženama.

ODNOSI DANAS U USPOREDBI S ONIMA IZ ’90-ih

– Odnosi su od ’90-ih do danas pretrpjeli su značajne promjene uglavnom zbog pojave tehnologije. Komuniciranje je postalo vrlo jednostavno, baš kao što je pojednostavljen način odnosa s ljudima. Kontaktiranje muškarca ili žene trenutno je trenutno i udaljeno samo jedan klik. Više ne postoji ideal patrijarhalne obitelji kako su to shvaćali naši djedovi i bake. Odnosi su postali vrlo neozbiljni. Oba člana obitelji rade, samostalniji su i više im nije potrebna podrška druge osobe.

SHARE