Rijetko tko može odoljeti sočni tortiljama. One se mogu pripremiti na razne načine, a mi ćemo se ovom prilikom pozabaviti s tortiljama s piletinom i lisičkama.

Prvo krenimo s pripremom tortilja. Jednu šalicu brašna promiješati ćemo s pola šalice mlake vode, žličicom soli te s dvije žlice maslinovog ulja. Vrlo brzo zamijesiti ćemo glatko tijesto te ga staviti u prozirnu foliju i pustiti pola sata da odmara. Tijesto ćemo nakon toga podijeliti na četiri jednaka dijela, napraviti od njih kuglice ti ih lagano početi širiti rukama, a kasnije valjkom sve dok ne postignemo širinu tijesta jednaku širini naše tave. Zagrijati ćemo tavu bez ulja ili drugih masti. Kad je tava dovoljno zagrijana, staviti ćemo tortilju da se zapeče prvo s jedne strane na 3 minute a onda i s druge strane. Kad ispečemo sve četiri tortilje, spremiti ćemo ih u krpu dok ćemo pripremiti nadjev.

Pileća prsa narezati ćemo na male komade i zapeći na ugrijanoj tavi. Staviti ćemo tada meso sa strane a u tavu gdje se peklo meso zagrijati ulje i dodati narezani luk. Uz lagano miješanje, pričekati ćemo da luk poprimi zlatnu boju te dodati lisičke, komadiće stabiljka češnjaka i nasjeckanu crvenu papriku. Začiniti ćemo s prstohvatom soli i malo papra te preliti s pola čaše bijelog vina. Nastaviti ćemo s laganim miješanjem dok se tekućina ne potroši, te dodati meso i još jednu čašu bijelog vina. Pustiti ćemo da na laganoj vatri te povremeno pomiješati. Pripremiti ćemo listove salate, očistiti i oprati, te staviti na tortilje. Kad u nadjevu nestane tekućina, spreman je za posluživanje. Staviti ćemo malo na svaku tortilju, zamotati ih i poslužiti.

SHARE