Pozitivan duh se danas rijetko nalazi. Tenis je sport u kojem postoji jaka konkurencija diljem svijeta i gdje na terenu pojedinac igra protiv pojedinca. U svoj toj gomili stalnog nadmetanja, teško je ponekad ostati u tom svijetu. Pravi sportski duh svoje sport ne napušta. Među članovima Teniskog kluba Sunny, naišli smo na Sunčicu Dropuljić.

Sunčica se je u svojoj karijeri iskušala kao tenisačica i kao trenerica te je stekla dobre motivacijske i komunikacijske sposobnosti, prošla kroz teške i lijepe trenutke tenisa i dobila veći broj savjeta ljudi koji ju podupiru u njenom aktivnom angažmanu.

MOTIVACIJA I KOMUNIKACIJA

– Motiviram članove svog tima na postizanje najboljih mogućih rezultata s kvalitetnim treninzima, raznim mečevima i odlascima na turnire. Smatram komunikaciju kao najbitniju vještinu kod jednog trenera a istovremeno, i jako bitnu kod igrača kako bi obostrana suradnja dovodila do razumjevanja i postizanja na taj način boljih i uspješnijih rezultata. Kao trenericu tenisa, najviše me nagrađuje kada vidim djecu koja su narasla i koja se raduju kada me vide, te naša sjećanja i iskustva koja smo proveli zajedno.

NAJBOLJI/NAJGORI TRENUCI

– Najbolji trenutak mi je bio kao igračice kada sam u Njemačkoj osvojila prvo mjesto na njihovom prvenstvu, a najgori kada sam na državnom prvenstvu izgubila u trećem setu 6/7. Kao trenerica, najbolji trenutak mi je bio kada sam zajedno sa djecom osvojila ekipno županijsko prvenstvo, a najgoreg trenutka se ne mogu sjetiti, jer bi mi nešto lošiji rezultat bila motivacija za još kvalitetnijim i ustrajnijim radom.

SAVJET SAMOJ SEBI KAD BI SAD ZAPOČELA KARIJERU

– Teško je reći koji bi si savjet dala, možda bi si rekla; „Uživaj i igraj opušteno”. Puno je savjeta bilo kroz moju igračku karijeru, svi su mi željeli najbolje i podupirali me. Možda bi među njima izdvojila: „Budi jedistvena, neponovljiva, igraj svoj tenis!”.

SAVRŠEN DAN NA TERENU

– Moj savršen dan na terenu bi bio na turniru uz puno djece gledajući ih kako se trude, kako su napredovali i kako primjenjuju naučeno, a za kraj njihov osmijeh na licima i radost druženja sa drugom djecom.

SHARE