U doba sveopće globalizacije, od iznimne važnosti je očuvanje lokalne kulture, odnosno očuvanje elemenata koji čine jedno mjesto posebnim i prepoznatljivim. Među tim elementima su jezik, glazba, folklor, kuhinja i tzv. užance, odnosno običaji.

Veliku brigu o očuvanju istarske kulture pridaje radijski spiker i pjevač Serđo Valić koji već dvije godine aktivno surađuje s poznatim istarskim proizvođačem bakalara Petrom Bankom.

Banko se, osim proizvodnje raznih proizvoda bakalara, među kojima je svima najdraži njegov bakalar na bijelo, bavi i pčelarstvom za što ima česte posjete ljubitelja i proizvođača meda iz cijele Hrvatske, ali iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Dvojac načinio je simboličan hit „Bakalaj” radi promocije proizvodnje bakalara ali i istarske kulture druženja uz dobar pjat, bićerin i kantu.

Što smo stariji, to smo jačiSimpatičan duo zatekli smo u restoranu Marina u Kukcima gdje smo ih ispitali o njihovoj glazbeno -kulturnoj suradnji dok ih je Đanfranko Radešić posluživao s finim ribljim specijalitetima.

SHARE