Kako i u svakoj profesionalnoj grani, pa tako je i kad je riječ o glazbenim karijerama, imamo one koji se pojave i nestanu, te imamo one koji opstanu. O svom opstanku na lokalnoj glazbenoj sceni kao DJ ispričao nam je Nikola Baćac. poznat svima kao Nikola Z Kukurini.

POČELO JE SVE U SREDNJOJ

– Prvi nastup je bio u prvom srednje u jednom kafiću u Pazinu, nisam imao baš nekih prevelikih inspiracija, nego samo ljubav za glazbom.

POSEBNO UZBUDLJIVI TRENUCI

Svaki trenutak je poseban, trenutak u kojem osjetiš da tvoj izbor glazbe razveseli i opusti goste. To je poanta svega.

PRIVATNJACI

– Trenutno su izazovi nekakvi “privatnjaci”, odnosno svadbe, maturalne, rođendani… To me veseli…

SETOVI

– Setove ne pripremam, jer smatram da je to kod nas, u stvarima koje ja radim, skoro pa nemoguće. Ne znaš koji gosti, odnosno publika, te čekaju, tako da nešto unaprijed pripremiti nema nekog smisla. A set se kreira, po tome, kako publika reagira na određenu vrstu glazbe. Budimo realni, ja sam tamo zbog njih, ne oni zbog mene.

UMJETNOST

– Svi smo mi u jednoj mjeri umjetnici, ali moramo od nečega plaćati račune, za mene je umjetnost, bit točan i korektan u dogovoru, ne stvarati nepotrebne probleme i zahtjeve, jednom riječju profesionalan. Smatram da samo poštenjem možete opstati u poslovanju. Po meni, nije poanta bljesnuti nego trajati na sceni.

SHARE