Možda ste se uputili u Višnjan kako bi pogledali zvijezde iz zvjezdarnice, no kada ste već u prolazu, možda bi vam dobro došla je dobra čašica vina Vicinim obitelji Bernobić.

Obitelj Bernobić iz Deklevi, mjestašce pokraj Višnjana, gaji svoju tradiciju proizvodnje vina na oko 6 hektara vinograda uz najmodernu tehnologiju. Vino se čuva u inox bačvama sa sustavom za hladnu fermentaciju, a uz njih u podrumu su i barrique bačvice za odležana vina.

U svojoj maloj kušaonici vina, Bernobići nude svojim klijentima ugodno druženje uz tradicionalno istarsko ognjište.

U vina Vicinim ubrajaju se šest vrsta vina malvazija, muškat, rose, teran, cabernet souvignon i ventris. Istarska malvazija sa svojom žutozelenom bojom zadivit će kušatelja sa svojom cvjetno-voćkastom aromom koji dugo ostavlja trag u ustima posebice ako se uz kušanje vina pojeo kakav riblji specijalitet.

Poluslatki žuti muškat zadobiti će nepce s aromom citrusa te je idealna pratnja nekakvom slatkom desertu.

Na pola puta između teran i cabernet sauvignona, nalazimo elegantan i nježan rose sa svojim cvjetnim aromama. Od grožđa borgonje napravljen je crveni teran s jakom i robusnom aromom koja godi prilikom kušanja finog istarskog pršuta.

Za konkretniju hranu, kao što je to divljač ili janjetina, vina Vicinim imaju svoj tamno crveni cabernet sauvignon gdje se u aromi isprepleću začinska bilja s tamnim voćem među kojem se najviše osjeti crni ribiz.

Posebno vino pustili smo za kraj. Radi se o ventrisu koji u sebi nosi mješavinu cabernet sauvignona, terana i crvenog muškata. Na samoj granici između suhog i polusuhog vina, prilikom guštiranja, osjetiti ćemo višnju, borovnicu, malinu i šumsku kupine. Vino s ovakvim bogatim i šarolikim okusom prigodno je za fina predjela, kao što je, na primjer, poznati bakalar “in bianco”.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)