Često nas veseli kada netko ima naše ime. Nekako se poistovjećujemo i uspoređujemo s tom osobom. Kad čujemo da netko ima naše prezime, podsvjesno ga osjećamo kao dio obitelji, a kada je to jedan od trenutno najtraženijih i najjačih nogometaša na svijetu, ponosu nema kraja. Upravo je to ono što smo mogli primijetiti kod Nede Modrić koja je s ponosom i veseljem nosila dres s natpisom Modrić.

Neda Modrić svojom energijom i simpatijom dugi niz godina pokreće rekreativke kluba Aeromix u Poreču u akciju i zajedničko postizanje odličnih rezultata. S druge strane imamo čovjeka za kojeg ne treba puno priče jer se sada gotovo sve zna o vatrenom Luki Modriću koji kao kapetan odlično potiče svoje suigrače na timski rad i zajedništvo tokom svake utakmice što je primijetila cijela Hrvatska, ali i cijeli svijet.

U kratkom razgovoru s Nedom, saznali smo kakav je osjećaj imati jedno od trenutno najpoznatijih prezimena svijeta, te kako se kolektivni sport i rekreativne aktivnosti odražavaju na mentalno i fizičko zdravlje pojedinca.

MODRIĆI

– Oduvijek sam ponosno nosila to prezime. Kad sam upoznala supruga prvu stvar koju sam mu rekla bila je: „Ajme, kako ti imaš lijepo prezime!”. I, eto, sad nosim i ja to prezime, isto kao Luka Modrić, a ovih dana naravno još sam ponosnija nositi to prezime i njegov dres. Iskreno direktan prijenos utakmice ne smijem pratiti. Dan kad je 1998. godine Hrvatska pobijedila Njemačku s 3-0, bio je jako važan i za mene. Tog dana moj tadašnji dečko Modrić upoznao moje roditelje. Kasnije kad sam ja dobila prezime Modrić, svaki put kada gledam utakmicu naše reprezentacije, gubimo. Zato smo dobili golove od Danske, Rusije i Engleske. Tad izlazim iz kuće tako da ne gledam i ne čujem ništa o utakmici i tada naši okreću igru. Ne smatram to više običnom slučajnosti, tako da sam s mislima uz Modrića, Dalića i cijelu reprezentaciju, a utakmice pogledam u reprizama i sažecima. U svakom slučaju osobno mislim da je to ekipa velikog srca, velike snage, znanja energije, a pogotovo mentalne snage i stabilnosti. To je nevjerojatna ekipa. Momci su srčani, skromni i ponizni. Nije dobro u životu nikada ništa očekivati, ali bilo bi fantastično i neopisivo kad bi Luka Modrić došao na jedan od naših treninga u Aeromixu pa svi zajedno odlično zabavimo tokom treninga i druženja. Na jesen svakako pripremam nove programe za klub, a definitivno bi bilo jako dobro iskoristiti i ubaciti kondicijski dio nogometa u Aeromix.

UTJECAJ SPORTSKIH I REKREATIVNIH AKTIVNOSTI NA ZDRAVLJE

– Iako se kolektivni sport i rekreacijske aktivnosti naizgled razlikuju, smatram da i jedno i drugo apsolutno dobro utječu na mentalno zdravlje pojedinca. Uz kolektivu i grupe, automatski šire se vibracije na sve one koji vas okružuju. Svima je ljepše, pojedincu ali i onima koji ga okružuju. Uvijek kažem kako je dobro vježbati i trenirati. Svako ima svoje ciljeve, nogometaš jedne, rekreativac druge. Tu može biti uspjeh postići ljepotu fizičkim izgledom, ali ono najbitnije je da sve počinje s fizičkim zdravljem jer se čovjek dobro osjeća, a onda utječe i na mentalno zdravlje jer se čovjek u tim trenucima rastereti za ostatak dana! Sve ostalo, uspjeh, rezultat i izgled, dolazi nakon toga. Uvijek sam tvrdila i tvrdim da je sve u glavi! Zato kažem za naše Vatrene, da su to toliko mentalno jaki dečki da to ne mogu opisati riječima. Skidam im kapu na svoj mentalnoj izdržljivosti koju su nam pokazali pri ovom prvenstvu.

SHARE