Zadovoljstvo jakih okusa povezuje se sa šarmom orijentalne kuhinje gdje se u jednom jelu susreću različitih okusi. Samo ti različiti okusi mogu zapaliti različita mentalna stanja kod svakog ugriza, među kojima se nalazi znatiželja i strast. Danas se možemo igrati s okusima te miješati mediteransku i orijentalnu kulturu pa tako ćemo laganu skušu pomiješati jakim dodacima te time ojačati i cijeli imunološki sustav. Dobar okus ribe pomiješan sa svježim sirom i jakim orijentalnim okusima pružit će vam vrlo lijepe emocije.

Uzeti ćemo malu posudu i staviti malo ulja. Pokrijte dno s lišćem kupusa, stavite srca kuhanih artičoka u središte posude, prelijte umak od rajčice i dodajte sol.

Narežite luk i jalapeno papričice na male komadiće, skušu očistite od kosti i usitnite na male komade te pomiješajte sa svježim sirom i malo crvenog curry pastom. Pokrijte artičoke s nadjevom od svježeg sira, skušom, lukom i papričicom te prelijte s malo maslinovog ulja. Stavite posudu u vruću pećnicu na 200 stupnjeva i kuhajte oko dvadeset minuta.

Možete poslužiti s dobrom čašicom bijelog vina.

SHARE