Baloni, baloni i baloni, šareni kao bomboni, jesu ono čemu se veseli svako, od djeteta do odraslog čovjeka. Ukoliko želite nekoga posebno razveseliti pokloniti ćete mu balon. Ukoliko želite ostaviti doživljaj za pamćenje, obratiti ćete se Karin Žiković i ona će za vas pripremiti posebnu kreaciju balonima što će zasigurno ostaviti veliki utisak osobi kojoj to poklanjate.

U kratkom razgovoru, Karin uvela nas je u svijet balona i otkrila kako balone vole i djeca i odrasli, što se sve može s balonima te kako se odrađuju poslovi dekoracije s balonima.

BALON ZA DJECU I ODRASLE

– Balon uvijek razveseli dijete. Može mu se ponuditi 100 igračaka, ali dijete je najveselije kada dobije balon. Balon je nešto što će uvijek donijeti neko veselje. Gdjegod da su baloni podigne se atmosfera i kod odraslih i kod djece. Jako se razvio trend kupovanja balona odraslim osobama zbog Instagrama, okruglih brojka rođendana, pa godišnjice. Došli smo na ideju dekoracije s balonima kad sam primijetila da na proslavama rođendana i drugim slavljima nedostaju baloni. Kako smo istražili tržili, uvidjeli smo kako Poreč, pa cijela Istra, nije imala pokriven cijeli taj dio gdje imamo balone za rođendane, balonske dekoracije, balone za vjenčanje, odnosno sve što se može s balonima napraviti. Htjeli smo malo osvježiti već postojeći posao budući da već 18 godina poslujemo kao knjižara. Procijenili smo ulog i krenuli s poslovanjem.

KVALITETA BALONA

– Nisu svi baloni rađeni na jednak način s istim materijalima pa tako i ne funkcioniraju svi na isti način. Znaju nam donijeti svoje balone koje su kupili negdje da ih napunimo s helijem i ti baloni ne polete, dok naš uvijek poleti. Nije naš balon bolji od njihovog. Na tržištu se rade svakakvi baloni pa se tako razlikuje i njihova kvaliteta. Za balone koje punimo znamo točno kakvi su i potpisujemo njihovu kvalitetu. Pomoću edukacija u Zagrebu naučili smo prepoznati vrstu balona i njihove dimenzije, pa i jednostavno vezanje balone kako se balon ne bi oštetio i da bi se produžio njihov vijek. Postoje puno malih sitnica koje su nam predstavili na tim edukacijama.

IDEJE ZA DEKORACIJE

– Većinu ideja za dekoracija smo do sad mi stvarali. Imali smo samo par konkretnih ideja gdje su nam klijenti predstavili točno što žele, kao što smo nedavno imali izradu anđela. Kad dobijemo narudžbu, stvorimo si ideju, probamo to napraviti, poslikamo, pošaljemo klijentu te se dogovorimo za nastavak. S balonima se može napraviti svašta, figure, likovi, slova… za sve je potrebno samo malo kreativnosti. Vrlo zanimljivo je stavljanje poklona u balone. Imamo mašinu s kojom ubacujemo poklon u balon, od laganog novca do težih poklona kao što je boca Whisky-a.

SHARE