Svojom glazbom oni šire nevjerojatnu toplinu koja putuje kroz ležeran ritam i upečatljiv tekst kroz sve dijelove tijela i pobuđuje pomiješane emocije koje daju izvanredan doživljaj koji se pamti i ponavlja i to već 25 godina. Grupa Nola je svojom famoznom proslavom 25. godišnjice dotakla je velik broj njihovih obožavatelja, te smo, nakon što su se malo smirili doživljaji, popričali o tome s Gabrijelom Galant Jelenić.

GODIŠNJICA RADA

– Ova godina nam je nekako prožeta našom 25. godišnjicom rada i postojanja benda. Imali smo lijepu koncertnu proslavu u Istarskom narodnom kazalištu. Odabrali smo za tu priliku malu scenu kako bi se postigla intimnija atmosfera. Bilo je dosta emotivno s puno naših prijatelja i poznanika, te naravno i onih koje osobno ne poznamo, ali za koje nam je drago da su uvijek tu s nama. Generalno je cijela večer bila prožeta jednom lijepom emocijom. Isti taj dan, 21. travna, objavljena je kompilacija pjesama naših 25 godina zato se i cd zove „25”. Osim što su gore pjesme koje su označile naš put u ovih 25 godina, tu su i pjesme koje nikad nisu bile objavljene u službenom izdanju, kao što je to pjesma „Život je san” iz 2000. godine.

OPSTANAK NA SCENI

– Nemam nekakav pametan odgovor kad me netko pita kako je biti 25 godina na sceni. Kad se radi i živi, godine se ne broje. Vrijeme ionako leti, bez obzira na ono što radimo. Ne postoji recept uspjeha opstanka na sceni toliki niz godina. Ono što mogu reći da nismo odustali. Jednostavno smo išli naprijed. Nije sve uvijek bilo med i mlijeko. Odlučili smo to raditi i zasad ne odustajemo. Trenutno smo fokusirani na novo izdanje. Pripremaju se nove autorske pjesme i novi album. Započeli smo s tim priprema već u siječnju, no morali smo radi nastupa i drugih obaveza, staviti to malo sa strane, ali kako ćemo ih sada polako završavati tako ćemo ih objavljivati.

PRIPREME ZA NASTUP

– Što se tiče nastupa, nemam neke posebno pripreme jer se u biti pripremam cijeli život, cijeli život u biti pjevam. Osjećam to kao moj poziv. Jako dobro se osjećam kad konačno započne koncert, kad sam ispred mikrofona i kad pjesma krene. Tada se dobro osjećam i ne razmišljam pretjerano o onome što će biti i kako treba biti. Postoje neke tehničke stvari jako bitne za ostvarenje koncerta, da bi se glazbenici na sceni osjećali dobro i da bi publika dobro čula. Ostalo je na nama koji prenosimo tu glazbu da se dobro opustimo i da svojoj publici prenesemo neku posebnu poruku kroz glazbu.

GLAZBA KAO LIJEK

– Smatram da je stvar percepcije jeli glazba liječi ljude. Neke ljude liječi more jer se u moru dobro osjećaju, voli taj miris, vole se kupati u njemu, neke liječi šetnja u prirodi, dok neke liječi glazba. Mislim da glazba liječi ljudi, ali to je stvarno stvar percepcije. Tko u tome uživa i koliko to zapravo voli te koliko do nekoga dopire glazba. Ja se na sceni istovremeno umaram i punim energijom. Pomogla mi je za vrijeme većeg broja teških životnih situacija tako da se može reći da je to lijek za dušu.  (foto: Ivana Kujundžić)    

Ukoliko želite isprobati možete li koristiti glazbu grupe Nola kao lijek s kojim ćete se opustiti, pokrenite sljedeću snimku:

 

 

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)