Osam godina nakon magičnog nastupa, Maksima Mrvica, najpriznatiji svjetski crossover pijanist, vraća se u Istru. Ovog puta zabilježit će otvorenje veličanstvene pozornice Rocks&Stars festivala 28. lipnja s početkom u 21 sat u starom rimskom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu.

Uz Rocks&Stars Festival, Maksim se vraća domaćoj publici nakon dužeg izbivanja u sklopu svoje velike svjetske turneje Phantasy of the Silk Road 2018. Osim melodične strane, posebnost ovog koncerta je humanitarno djelovanje organizatora i partnera koji će Općoj bolnici u Puli donirati inkubator.

Maksim će publici predstaviti svoj novi album inspiriran Kinom, uvijek inspirativna crossover djela, te obrade velikih hitova kao što su to „Clocks” Coldplaya i „All of Me” Johna Legenda.

Festival se nastavlja 9. srpnja s nastupom jednog od najistaknutijih hrvatskih komičara, uvijek tražen, uvijek hvaljen, Ivan Šarić.

Darko Rundek podignut će publiku na noge na istoj pozornici 28. srpnja, dok se 31. srpnja priprema nastup grandioznog violinista Stefana Milenkovića uz pratnju pijanista Vladimir Milošević posvećen godišnjicama famoznih glazbenika; 100 godina od smrti Claudea Debussyja, 65 godina od smrti Sergeja Prokofjeva i 120 godina od rođenja Georgea Gershwina, te će provesti humanitarna akcija kojom će se donirati violina talentiranom, a potrebitom učeniku/učenici iz pulske glazbene škole.

Kolovoz počinje s dvodnevnim programom Discover Israel koji će predstaviti obilje kulturne baštine Izraela uz izložbu Drugačiji pogled na Izrael Gilarda Benarija, službeni fotograf Ministarstva turizma Izraela, nastup poznatog mentaliste Roi Yozevicha koji će kroz interaktivan scenski nastup demonstrirati svoje sposobnosti telepatije i telekineze kada će, između ostalog, čitati misli publici, svojim će nastupom u elektro verziji s Duo Ozone iz Norveške predstaviti klezmer glazbu koja potječe od istočnoeuropskih Židova, a bit će tu i nastup Accollectivea, koji je svojevrsni društveni pokret koji se predstavlja sa sedam vrhunskih glazbenika, svirača više različitih instrumenata, iznimno cijenjenih u glazbenom svijetu.

Festival se 3. kolovoza nastavlja s glumom s urnebesnom komedijom blues cabaret Komušanje mozga, glumca Stojana Matavulja s kojim će nastupiti odlični glazbenici Jadran Vušković, poznati gitarist negdašnjeg legendarnog glazbenog sastava Daleka Obala i Robert Grubić, bivši gitarist grupe Stivideni. 

Samo par dana kasnije, 9. kolovoza vraćamo se glazbi s ženskim gudačkim kvartetom Bond ili Spice Girls of Classical Music, Tania Davis i Eos Counsell na violini, Elspeth Hanson na violi i Gay-Yee Westerhoff na violončelu, koji se s preko 4 milijuna prodanih albuma svrstavaju u najbolje prodavani gudački kvartet u povijesti glazbene industrije, a publiku će očarati zvucima klasične, latino, etno, jazz, rock, pop, electro, indijske i glazbe srednjeg istoka.

Ono što će biti najzanimljivije publici iz Istre pa tako i iz šire okolice je koncert legendarne talijanske vokalne skupine Ricchi e Poveri 15. kolovoza. Razne generacije sjetiti će se kako su s njihovim hitovima kao što „Mamma Maria”, „Se m’innamoro” i „Che sara”, rasli, zabavljali se te svakako i zapjevali. Poznata skupina i dandanas vodi u trans publiku diljem svijeta.

Cjeloviti program Festivala nalazi se na www.caveromane.com

 

 

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)