Izrada makaruna 3

[supsystic-gallery id=20]

Prije samog Istarskog festivala pašte prethodi Šetimana od pašte koja počinje 23. lipnja, a završava 30. lipnja.

Po promotivnoj cijeni od 40 kuna moći ćete pojesti dobar pjat pašte u sljedećim ugostiteljskim objektima: Konoba Puli Jurića, konoba Puli Pineta, restoran Žminjka, restoran Pod ladonjon i Agroturizam familija Ferlin, uz najavu. Ponuđeni prigodni meni uključuje pijat pašte i 2 dcl vina ili soka.

Prigodnim otvorenjem koje počinje u 18 sati u subotu, 1 . srpnja započinjemo avanturu Zad kaštela. U nedjelju također sve počinje u 18 sati.

Tijekom dva dana za vas će kuhati Agroturizam obitelji Ferlin, Lovačko društvo Zec iz Žminja, prof. Szabo, te chefovi Modrušan i Zembo.

U njihovim izvedbama moći ćete degustirati jela spravljena od tjestenina Tjestenina Marija, Tjestenine Nona, Marial te OPG-a Krušvar.

Radionice izrade tjestenina predstavit će naše domaćice, a u subotu će biti s nama i vlasnica Marial-a Alenka Fak koja će predstaviti jedan dio programa radionica na temu krafa.

Izradu tjestenine najbolje je naučiti kroz praktičan rad te vas zato očekujemo da ćete doći u Žminj, pokušati sudjelovati u radionicama ili barem zapisati recepte te pitati naše vrijedne domaćice koji savjet ili trik.

Za sada vam u nastavku donosimo jedan tradicionalni recept koje nam je ustupio Agroturizam Familija Ferlin za makarune sa škorupom.

U 1 kilogram brašna stavite tople vode koliko treba da se tijesto umijesi. Tijesto treba odstajati pola sata. Nakon što je tijesto odmorilo, otkinite manje komadiće i formirajte dlanovima makarune.

U vodu gdje ste kuhali makarune svakako ubacite malo soli.

Makaruni se mogu kombinirati uz razna šuga i umake, tako ih možete pripremiti sa umakom od gljiva, škorupom ili s kobasicami.

Za pripremu umaka od škorupa uputa je sljedeća:

– škorup, masnoća koja se stvori na domaćem mlijeku ili punomasnom mlijeku, sakupite i rastopite na tavi. Ukoliko nemate škorupa, možete koristiti i slatko domaće vrhnje. Miješate škorup dok ne postane svjetložute do zlatne boje. Pripremljeni škorup prelijete preko skuhanih makaruna.

Pratite nas na:

https://www.festivalpaste.com/

https://www.facebook.com/festivalpaste/

Instagram: festivalpaste

Twitter: PastaZminj

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)