Jedan od trenutno najpoželjnijih igrača NK Istre 1961 je Šime Gržan, Zadranin koji je postao članom kluba 2016. godine u ulozi jednog od napadača.

Otada pa do danas, Gržan uspio je dati 6 golova za Istru, a osim golova, ostao je zamijećen njegov jak angažman na terenu. Jedan od Gržanovih golova koje će NK Istra 1961 zasigurno pamtiti biti će onaj koji se nedavno dogodio za vrijeme utakmice sa RNK Splitom gdje je svojom akcijom pri samom kraju utakmice, u drugoj minuti produžetaka, poklonio svojoj momčadi 3 boda.

Velik angažman doveo ga je da u 23 godine svog života igra u NK Zadru, NK Lokomotivi te u NK Istri 1961, ali i da igra i s mladom reprezentacijom od 2011. do 2013. protiv Danske, Izraela, Norveške, Slovačke, Španjolske, Grčke, Češke, Nizozemske, Turske i Luksemburga. Impresionirani osobnošću mladog igrača, popričali smo s Gržanom kako bi saznali nešto više o njemu.

ŽIVOT U NOGOMETU

– Počeo sam trenirati sa šest godina. Prvi dan kad sam krenuo u školu počeo sam trenirati. Valjda su me tako i roditelji usmjerili jer sam afinitet prema nogometu pokazao od malih nogu. Čim su vidjeli moj izraz kad bi ugledao loptu, odmah su krenuli s kupnjom lopti i dresova i meni se to jako svidjelo. Nogomet je moj život, sve. Bez nogometa ne znam što bi bilo. Profesionalno sam počeo sa šesnaest godina kada sam došao u prvu ekipu Zadra. To mogu reći da je moj prvi profesionalni korak. Imam svoj životni cilj koji se nadam da ću ga postići i svaki dan radim na tome. Naravno, s trudom dolaze i uspjesi. Ne zadovoljavam se s ničim. Radim što više, što bolje i što jače da dođem do svog cilja.

NADAHNUĆE U NOGOMETU

– Moj prvi klub za kojeg navijam je Manchester United, a kad sam tek počeo pratiti igrao je Eric Cantona. On je bio prvi koga sam zapazio. Uvijek nekoga prvog vidiš. Volio bih jednog dana igrati u Španjolskoj, Nizozemskoj ili Njemačkoj. To su lige gdje se prakticira brz i napadački nogomet i to me jako privlači.

VREMENSKI ROK TRAJANJA KARIJERE NOGOMETAŠA

– Zavisi od osobe do osobe koliko netko može igrati, ali i pozicije. Imamo, npr., Vanju, koji brani već dugi niz godina, za razliku od igrača koji smatram da ne mogu biti dugotrajni. Za kvalitetnu igru, nogometaši mogu odraditi do svoje 34. godine. Poslije uvijek mogu igrati slabije lige ili širiti svoje iskustvo.

BRIGA O PREHRANI

– U zadnjih šest mjeseci, kada sam započeo s još intenzivnijim radom, trudim se oko moje prehrane. Otišam sam i kod nutricionistice i ona mi je propisala što smijem jesti, a što ne. Cura mi u tome pomaže. Trudimo se pratiti zdravi život.

OZLJEDE PRI AKTIVNOM NOGOMETU

– Prije utakmice pokušavam se opustiti uz nekakvu zafrkanciju. Nemam ništa o čemu tada moram razmišljati osim o igri. Kad izađemo na teren, ne obazirem na ništa osim na igru. Najozbiljnija ozljeda dosad bila mi je prošlog tjedna kad mi je malo napukla loža. Inače ih uspijem izbjeći. Ali i prilikom ozljeda nastavljam s treninzima, jer uvijek postoji program koji se može odraditi. Sad kako nisam mogao raditi noge, radio sam gornji dio tijela. Rehabilitaciju noge vodio mi je Goran Marjanović, naš fizioterapeut. Radio sam po njegovom programu te je, uz puno rada i malo sreće, ozljeda brzo sanirana.

OSIM NOGOMETA

– Bio sam upisao fakultet smjer sportskog menadžmenta i dao sam pet ispita pa sam se malo opustio u tom smjeru i nakon ulaska u Istru sam skroz to pauzirao. Možda jednog dana to i nastavim. Inače, osim što dosta pratim nogomet, volim jako košarku. Sav moj život se bazira na sport.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.