Dobar stil prepoznaje se van svakog trenda, pa tako se i brend JSP prepoznaje i dandanas, nakon 30 godina stvaranja. Jelena i Svetlana Proković svojim su radom ostale uvijek vjerne svom stilu. Odabir vrhunskog i kvalitetnog materijala izrađenog po europskim standardima te prepoznatljivi autorski pečat potakle su njihove vjerne pratioce na odabir brenda JSP za svoj imidž prilikom svakodnevnih aktivnosti ali i posebnih prigoda. Potaknute uspjehom, sestre Proković proširile su svoju ponudu s casual varijantom svojih kreacija JSP-READY uz Roka Bedenka, o čemu nam je više informacija dala Jelena prilikom ljubaznog i ugodnog javljanja.

JSP-READY

– JSP je brend koji je nastao prije 30 godina i osnovale smo ga moja sestra Svetlana i ja. JSP je skraćenica za Jelena i Svetlana Proković. Na polju mode i stilskog oblikovanja dodijeljene su nam brojne nagrade i u ovih 30 godina stekle smo vjerne pratioce. JSP ima bazu za proizvodnju i prodaju u Beogradu. Ja već 22 godine živim u Sloveniji i prije 2 godine smo moj partner Rok Bedenk i ja osnovali pod-brend, malo nosiviju, svakodnevniju, casual varijantu JSP-a, a to je JSP-READY. JSP-READY je zamišljen tako da bude zanimljiv široj publici. Trenutno je moguće kupiti naše modele samo preko online trgovine, mada smo u pregovorima i željeli bi svakako da se prikažemo našim strankama i u fizičkim trgovinama gdje bi stranke mogle da probati i opipati naše modele te uvjeriti se u zanimljive krojeve i materijale.

MODELI S POSEBNIM IMIDŽOM

– Materijale za kolekciju nabavljamo uglavnom iz Italije od malih proizvođača, a svu proizvodnju artikala izvodimo u Sloveniji. Surađujemo s malim manufakturama koje nas ne uslovljavaju s velikim količinama. Zato ne pravimo velike zalihe već po narudžbi, ili male serije od 5 do 10 komada. Naša robna marka je zasnovana po principu održive mode i zato i nabavljamo kvalitetne materijale koji su proizvedeni u po europskim standardima i s certifikatima.

STVARANJE MODELA

– Dok pripremamo modele ne razmišljamo o nekoj dotičnoj osobi, razmišljamo o našim potrebama i željama. Dugi niz godina smo radile styling za glazbene spotove i reklame, kao i za revije. Taj dio prezentacije nam je jako važan. Ja već 22 godine radim i kao kostimograf, i možda otud i taj nagon za pomalo teatralno predstavljanje naših modela. Naše kolekcije su svakako nosive, namijenjene suvremenoj, modernoj ženi koja je aktivna i stalno u pokretu. Puno naših krojeva ima multifunkcionalna rješenja, kako bi ih se moglo nositi na razne načine tijekom cijelog dana, te u različitim prigodama, od svakodnevne do večernje garderobe. Detalji su nam jako važni kod svake kreacije, i presudni u svakoj kolekciji. Bilo da je riječ o printovima koje same iskreiramo ili metalnim kopčama s posebno oblikovanim visuljcima, zanimljivim kopčanjem ili džepovima. U svakoj kolekciji se ta zanimljivost veže za nešto drugo, a opet je neizbježan pečat u svakoj kreaciji. Pri svakoj kolekciji se jako posvećujemo izradi i razvoju krojeva. Prilikom tog procesa dolazimo do jako zanimljivih neočekivanih rješenja koje možda realiziramo tek u nekoj sljedećoj kolekciji. Zato su naše kreacije stalna inspiracija novim modelima, a osim toga, mi se nikada ne vezujemo za neki trend, zato se naše stvari nose 10-15 godina, jer govore o stilu a ne o trendu.

SHARE