Kažu da se prema našem stavu prema konkurenciji može definirati i naša osobnost. Bez konkurencije ne bismo mogli ocijeniti svoj rad, ne bismo mogli konkurirati, posebice kad je u pitanju natjecanje u ljepoti tijela o čemu smo pričali s prvakinjom Body Building-a u kategoriji fitness bikini Majdom Vasić. Kao članica Body Building kluba Mornar iz Pule, Majda već tri godine konkurira na natjecanjima u kategorijama seniorka i mastersa, a uz pomoć muža, svoju sportsku aktivnost usklađuje sa svojom ulogom majke.

SPAJANJE SPORTSKIH I MAJČINSKIH OBAVEZA

– Cijeli život treniram, a u fitness programu prebacila sam se prije 12 godina. Intenzivnim treninzima započela sam prije četiri godine i u zadnje tri godine pripremam se za konkretna natjecanja. Imam dvoje djece, jedno ima 11 godina, drugo dijete 3 godine. Prilično mi je teško spojiti treniranje sa svojom ulogom majke. Treba se tu naći mjesta i za odgoj djece i njihovo školovanje te za treninge koji su intenzivni i teški, a prati ih i posebna prehrana zbog čega moram posebno kuhati za sebe, a posebno za djecu. Imam sreću što imam potporu svog muža koji mi jako pomaže da mogu sve to lakše organizirati. Znam otići na putovanja radi natjecanja u trajanju od dva do tri dana i tada se on brine o djeci i svemu što im treba.


Majda Vasić, foto: Renato Branđolica

SVE BOLJA I BOLJA

– Svakom godinom sam sve bolja i bolja što se tiče fizičke forme. Na svakom natjecanju naučim nešto o svojim greškama i uvidim što treba popraviti. U natjecanju, bitnija je prezentacija na pozornici od same forme natjecateljice. Treba se u biti dobro prezentirati. U tim trenucima otkriju se sve prednosti i nedostaci. Svaki mjesec rada na sebi donosi novi boljitak forme.

POSEBNA PREHRANA

– Tijekom priprema, koristim težinske treninge te prije samog natjecanja i kardio treninge. Treniram šest puta tjedno po devedeset minuta. Treninzi su praćeni posebnom prehranom. Bez pravilne prehrane nema niti rasta mišića, a bez treninga nema sagorijevanja masnoće i metabolizam je usporen. Sa svime time, poboljšalo mi se zdravlje jer praktički jedem zdravu i čistu hranu te pijem puno vode, do 3 litre dnevno, a pred natjecanja i do 6 litara, tako da se tijelo očisti od sveg nepotrebnog.

Majda Vasić, foto: Renato Branđolica

JAKA KONKURENCIJA

– Natjecanja se odvijaju pretežno vikendom. Bila sam dvaput na Maxximum Open u Mariboru, dvaput na državnom prvenstvu, na Open Balkan Kupu u Knjaževcu. Bude uvijek jaka konkurencija i smatram da je to dobro jer više se potrudim. Ukoliko mi se predstave natjecateljice koje ne smatram dobrom konkurencijom, nemam motivaciju da se više potrudim. Kažem da je uvijek dobro imati dobru konkurenciju jer s dobrom konkurencijom možeš samo napredovati i naučiti od svake nešto. (foto: Renato Branđolica)

SHARE