Upoznali smo bolje glavnog junaka knjige Model dinamičnog vodstva i otkrili što je Milana Krajnca potaknulo na traženje alata s kojim će u poslovnom svijetu dati svoj doprinos k spašavanju svijetu, s kojim će potaknuti promjenu koja će doprinijeti poboljšanju poslovanja poduzetnika.

ALAT ZA SPAŠAVANJE SVIJETA

– Knjiga Model dinamičnog vodstva je u biti moj životni rad, mogao bi reći da sam je pisao čitav život. U njoj su sva moja životna iskustva, sva teorija, koju sam stekao u školama, raznim seminarima i radionicama. I na kraju kad sam osjetio, da je došlo vrijeme da konačno kažem svijetu što radim, kako da se spasimo od svega, što se je nagomilalo u poslovnom i privatnom svijetu, potražio sam izdavača koji je popričao sa svim mojim klijentima, pročitao sve moje tekstove te smo iz toga zajedno napravili ovu knjigu. Tako se je rodio moj alat za spašavanje svijeta, a ja kao da sam se preporodio i iz sebe sam izbacio veliki teret.

SVAKA KNJIGA IMA SVOJU PRIČU

– Izdao sam 30 knjiga. Svaka ima svoju priču, jer sa svakom novom knjigom zatvaram jednu priču, dio mog života i stalno postajem novi čovjek. Stalno idem dalje, zato mi je svaka posebno draga. Knjiga Model dinamičnog vodstva je posebna jer su u njoj sva moja iskustva i znanje, a sam nekako ponosan i na knjigu Doktorživota jer sam u njoj napisao priče prema onome kako izgleda terapija kod mene u kancelariji, pri čemu sam istaknuo kako je moguće teške stvari rješavati s humorom.

ŽIVOTNA ŠKOLA

– U djetinjstvu je bilo u porodici puno alkohola i nasilja.Bježao sam uvijek u neki svoj svijet, pisao sam pjesme, bavio atletikom i plesom, a prvi hobi mi je bila astronomija, svemir. Završio sam tehničku školu, te kasnije pedagoški smjer fizike. Nekoliko godina radio kako učitelj fizike, matematike i Informatike te se prebacio u poduzetništvo, gdje sam uvidio sve probleme koje poduzetnici imaju i vrlo brzo sam počeo tražiti rješenja za sebe, jer nisam osoba koja će se prepustiti. Iz plesa sam naučio kako treba biti uvijek u prvom redu kako bi te komisija primijetila i dodijelila bodove. I tako je u poduzetništvu. Stalno te trebaju vidjeti tvoji potencijalni klijenti. Iz atletike sam naučio da kad je najteže znači da se nalaziš pred najboljim uspjehom, tako sa nikad nisam predao. Metalurgija me je naučila, da treba napraviti posebne uvjete kako bi se spojili različiti metali. U poslu, ne možeš sa svakim raditi i trošiti svoje vrijeme na projektima i s ljudima s koji u tebi pobuđuju loš osjećaj. Pedagoški fakultet naučio me je kako raditi s različitima karakterima i sve usmjeriti k istom cilju, a fizika me je naučila kako treba biti sve u balansu.

POTAKNUTI PROMJENU

– Napravio sam svoj institut gdje nudim različita obrazovanja za različite profile ljudi, ponajviše za direktore i gradonačelnike. Želja mi je da iz toga nastane fakultet i da svoj rad proširim na biodinamiku, odnosno na poljoprivredu. Koncentriram se na rad s najutjecajnijim ljudima u svijetu, jer kad kod njih napravim promjenu onda, oni će potaknuti promjenu kod velikog broja ljudi.

SHARE