Vjerujete li u čuda? Jeste li svjesni da ste i vi sami jedno čudno otkako ste rodili? Možemo se uspoređivati s nekim, ali svi smo mi jedinstveni. Ne postoji nitko tko je kompletno isti vama. Svi mi imamo različiti izgled, pogled na svijet, različite snove. Netko priča o snovima, a drugi ih žive. Primjer življenja svojih snova dala nam je Iva Štiković koja je, uživajući u svojim sportskim strastima, upoznala Kristijana Barbića koji je postao s vremenom ljubav njenog života. Planski su se odlučili imati zajedno dijete, a njihovo ih je dijete iznenadilo na način da je Kristijan imao izuzetan doživljaj dok je pomogao Ivi prilikom poroda unutar njihovog doma.

UPOZNAVANJE TOKOM UTAKMICE

I.Š. – Upoznali smo se u jednom kafiću gledajući utakmicu Hrvatske za vrijeme Europskog prvenstva nogometa. Znao mi je onda dobacivati kako me uvijek promatra kad prelazim cestu jer da mu se sviđa moj hod. Poslao mi je zahtjev prijateljstva putem Facebooka, slijedilo je lagano dopisivanje pa zatišje sve do mog rođendana, kada smo započeli razmjenjivati poruke s ozbiljnijim životnim temama. Prošle godine, za vrijeme utakmice Poreč Majora, budući da sam bila dugo u odbojci, sjedila sam za stolom namijenjenom za trenere. Kad sam se okrenula vidjela Kristijana sa svojim bratićem, a on mi je doviknuo kako blagoslov gledati ono što je lijepo. Na kraju večeri uz svo slavlje ostali smo sami, pa mi je Kristijan predložio da odemo nešto pojesti zajedno, on bio uvijek jeo. Iako on nije jako pričljiva osoba, tu večer pričao je jako puno i bio mi je zaista ugodno društvo. Dok smo šetali uz more, poljubio me je. Nakon te večeri, javila sam mu se i onda je sve krenulo.

SAN, ZAFRKANCIJA, ŽELJA, MUČNINA

I. Š. – Tri dana prije poroda, zvala me je majka ujutro da me upozori jer je ružno sanjala. Opisala mi je kako je u snu vidjela sebe kako rađa u kući, pupčana vrpca bila je po cijeloj kući i da liječnik nikako nije stizao. Par dana prije tog sna, otac me je zafrkavao kako ću roditi u kući. U subotu smo se dogovarali kako ćemo isprobati najbrži put do riječkog rodilišta. Kristijan je zaželio svojedobno da rodim u nedjelju. U nedjelju ujutro počela sam ići stalno na WC. Stalno me je bolio trbuh, ali smo mislili da je to od sarme koju smo jeli dan prije jer je i Kristijan imao mučnine.

POROD U KUĆI

K.B. – U jednom trenutku se više nije micala. Rekla mi da zovem hitnu, ali kako nam je hitna blizu mislio sam ju odvesti s autom. Ali, onda me je jako primila i s glavom se naslonila na mene i nije više mogla ništa raditi. Uspio sam nekako nazvati hitnu, a tada sam ju čuo kako viče da je glavica već vani. U toj situaciji, prvo me je uhvatila želja da pobjegnem od svega, ali me je nešto jače zadržalo. Istovremeno u toj situaciji plačeš i smiješ se. Uhvatio sam ju za leđa, lagano uhvatio glavicu Nore. Deset minute kasnije stigla je hitna, odrezali su pupčanu vrpcu i obukli su Noru. Lijep je osjećaj biti otac. Sad kad je Nora tu, sve je usredotočeno na nju.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)