Kad spomenemo košarku, naša podsvijest stvara nam automatsku viziju visokog i snažnog muškarca, no u košarci, kako i u drugim muškim sportovima, sve je veći broj žena koje kao i muškarci postižu odlične rezultate, a među njima je simpatična Pazinjanka Lea Miletić.

Popričali smo s njom nakon što je potpisala ugovor s poljskim klubom Sleza Wroclaw, te otkrili kako ona uspoređuje mušku i žensku igru u košarci.

VISINA U KOŠARCI

– Kad sam imala sedam godina, zajedno s većinom mojih prijateljica krenula sam na košarku i imale smo zaista dobru trenericu. Moj brat je također igrao košarku, a i roditelji su se nekad davno bavili rekreativno. Imala sam i tjelesnu predispoziciju zbog visine. Visina postaje sve bitnija u košarci jer generalno mislim da je ljudski rod sve veći. Visoka 185 centimetra te kad se nalazim u društvu košarkašica ne smatram se velikom curom i mislim da sam još koji centimetar više ne bi škodio, dok u privatnom životu malo je drugačija priča, sve je malo teže, naći odjeću i obuću i drugo.

UZORI

– Dražen Petrović je svakako utjecao na cijelu sliku hrvatske košarke i uzor je ne samo meni već svima. Bio je to profesionalni sportaš koji je iza sebe imao velika odricanja, a bilo je tu i mnoštvo treninga, truda i znoja. Znam reći da su uzori svi profesionalni sportaši koji se suočavaju s takvim odlukama, kao što su odabir kluba, hoće li se nastaviti baviti košarkom i drugo.

SPORT

– Trenutno je sport moj život. Kroz sport upoznala sam puno ljudi i naučila mnogo toga, npr. kako se moraš naučiti puno toga tolerirati. Sport je odlična stvar s kojom bi se svako dijete trebalo baviti. Sad se profesionalno bavim košarkom i to više nije samo igra, zabava i ljubav zbog koje se trenira, već je tu borba s kojom sport uči kako se osoba treba uvijek boriti za sebe u društvu.

MUŠKO / ŽENSKI SPORT

– Rekla bih da je košarka ipak muški sport. Osobno i ja preferiram gledati muškarce kako igraju utakmice, ljepše se kreću i ljepše šutiraju. Žene su i malo agresivnije od muškaraca. To znaju reći i moji prijatelji koji prate naše utakmice. Imamo agresivniju obranu, ali i napad, a tu su i drugačiji pokreti, puno agresivniji od onih muških.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.