Malena sredina s velikim brojem članova u nogometnom klubu je ono čime se može pohvaliti Žminj kao uspješan pothvat tamošnjih sportskih entuzijasta uz pomoć potpore cijele općine. O uspješnom pothvatu i vođenju kluba dao nam je nekoliko informacija Rino Orbanić, jedno od ključnih imena kluba.

POJAČANJE NOGOMETA UZ PAMIĆA

– Sve je počelo kad se Igor Pamić dokazao. Onda se sav naš rad intenzivirao i pojačao. Došlo nam je jako puno djece iz obližnjih mjesta, iz Svetvinčenta i Svetog Petra u Šumi. Igor Pamić je nešto posebno u nogometnom smislu. Kad je završio profesionalnu karijeru, počeo je raditi kao trener tu kod nas. Bio je dosta predan tome, najviše u radu s djecom, a onda i s juniorima i seniorima. Dok je bio kod nas, Pamić je podigao kvalitetu našeg nogometa na viši nivo.

PLODNO TLO ZA NOGOMETAŠE

– Računamo da je Žminj plodno tlo za nogometaše s obzirom na našu tradiciju i broju prvoligaških igrača. Ovdje momci nemaju veliki izbor sportskih sadržaja pa se stoga velik broj njih bavi upravo nogometom. Radimo puno s mladim uzrastima. Za djecu je vrlo bitno da su uključeni u fizičke aktivnosti. Uspjeli smo animirati s našim aktivnostima djecu školskog i predškolskog uzrasta. Veliko priznanje stiglo nam je i od roditelja koji su uz nas u putovanjima, organizaciji utakmica, radnim akcijama i oko uređenja okoliša.

OD KRIZE DO 80 ČLANOVA

– Imali smo i krizni period, ali smo to uspjeli prebroditi. Izvuklo nas je par entuzijasta koji smo vukli klub naprijed u trenucima kada je to bilo najteže. Kriza je u biti počela kada su nas nepravedno izbacili iz četvrte lige i tada je kompletna uprava osim mene dala ostavku. Neko vrijeme bili smo dotakli dno. Sada smo stabilan klub s 80 članova od 6 do 18 godina. Smatram da je to veliki uspjeh za tako malu sredinu kao što je naša.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)