Cirkusa ima svugdje po svijetu, ali uspješnih kao što je Cirkus u Poreču vrlo je rijetko. Porečki Cirkus proslavio se svojim Reggae stilom praćenim zahtjevnim tekstom te iako se aktivnost benda smanjila, njihova publika, koja je i u stalnom porastu, željna je njihovih nastupa.

Lagani ritam uz snažnu i iskrenu poruku mladenačke želje za promjenama dio si imidža s kojim je Cirkus ostavio kod svih jak dojam za dugoročno pamćenje.

U Cirkusu nastupile su promjene o kojima smo popričali s Vedranom Šuškom te vam ih iznosimo u nastavku.

NIKAD BOLJI CIRKUS

– Cirkus je sad nakon 11 godina možemo reći u nekakvoj polu fazi. Sviramo najbolje do sada samo što je problem da svi imamo druge obaveze uz nastupe Cirkusa te sviramo zajedno samo kada su koncerti. Ako nas netko pozove, imam par probe i idemo na koncert. Radimo neke nove stvari po putu ali sve je onako još u razvoju. Ne dajemo se više 100% u to već koristimo nastup da zadovoljimo svoj gušt. Prije smo mislili da će nam to postati posao i da ćemo živjeti od toga. Imali smo tu veliku ideju. Sad smo se zadovoljili time da nam to postane samo hobi i da guštamo u tome. Meni osobno se ne sviđa da je to samo hobi jer moram raditi nešto drugo uz to, a znam da mogu živjeti od toga samo jednostavno. Ima dosta potražnje za našim koncertima pa čak i sad nakon pet godina što ne sviramo aktivno. To mi je fascinantno. Nedavno smo svirali u Puli, pa kreće Novigrad i čim nas vide negdje odmah nas angažiraju za dalje. Imamo odličnu ekipu u kojoj imamo i nove članove i Cirkus sad stvarno zvuči bolje nego ikad. Svi imaju svoje projekte. Jedan svira gaže, drugi je još u jednom bendu, pa i ostali imaju druge obaveze. Prevelika nam je angažiranost na različitim stranama, a ja bi volio da se svi ujedinimo u jedno i da sviramo kako treba.

NASTUP KAO IZLAZAK

– Sad imam malo dijete i super mi je kad imam koji nastup. To mi je usput i izlazak za kojeg dobijem neku kunicu. Praktički ti plate da izađeš van i da se provedeš.

PROMJENA TEMATIKE

– Istri paše Reggae. To kažu i drugi bendovi koji sviraju Reggae kada dođu u Istru. Ljudi vole to jer im je toplo uz more i vesele se uz glazbu. Meni je osobno to lijepa glazba jer vozi. U smislu, ide cijelo vrijeme jedan ravan ritam, ali cijelo vrijeme te vodi kao valovi do kraja i vrati te ponovno na početak. Vozi te u kontinuitetu. Uz ovu glazbu možeš ležati i odmarati. Jako je neobavezna muzika iako je naš tekst dosta angažiran. Napisao sam pjesmu „Lijepa naša Hrvatska” za projekt Manicomio revolution i trudili smo se da izađe na dan izbora, a kasnije se ispostavilo da i da smo ju izbacili za četiri godine i dalje bi bila aktualna, nažalost. Mislim da ću se odsad prebaciti na ljubavne pjesme i na one ‘isti, piti i fešta’ jer jednostavno moraš napraviti da tebi bude dobro. Teško je mijenjati svijest ljudi. Napravi da ti bude dobro bez da oštećuješ druge. Moje mišljenje je uvijek isto što se tiče politike ali sve se vrti u krug, pa sam se odlučio da si moram napraviti da mi bude dobro pa se okrećem k veselijim pjesmama o događajima vezanim za konobe i kobasice.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.