Nakon određenih godina, ljudi se etiketiraju pričajući o sebi kako su već stari i kako nemaju entuzijazma pa tako ni energija. To se u konačnici zaista i reflektira i na njihovom izgledu.
Kod Bobe Praznik to jednostavno nije tako. Iz godine u godinu, ona zadržava svoju ljepotu i privlačnost ne samo odjevnim predmetima, ukrasima i ugodnom pričom već i njenim fantastičnim izgledom.

Otkrili smo da je jedna od tajni njenog dobrog izgleda konstantno vježbanje te smo otišli popričati s njom upravo na jedan od njenih treninga u dvorani pulskog kluba Trojan gdje nas je odmah impresionirala svojim skokovima i čučnjevima.

TRENIRANJE OBRNUTIM INTEZITETOM

– Treniram nekih dvadesetak godina, a počela sam nakon drugog poroda. Rekla sam si da je to način s kojim mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme tako da radim nešto dobro za sebe. Svi ti počeci su mi izgledali nekako preslabi za mene i uvijek sam tražila neki jači izazov. Svi smo mi različiti. Nekome paše joga, nekome pilates, nekome samo trčanje. S godinama prelazila sam iz jedne aktivnosti u drugu i sad u mojoj pedesetoj godini nalazim se nekako na najvećoj ljestvici. Išla sam obrnutim slijedom od uobičajenog vježbanja. Nisam započela s nekom intenzivnom vježbom pa postepeno to snižavala s nekom slabijom vježbom već je moje vježbanje išlo posve obrnutim tokom. Iako sad dižem najvišu težinu dosad i uvijek dajem svoj maksimum, jako mi je dobro došlo svo to znanje koje sam steknula iz drugih disciplina, pa znam koristiti elemente iz joge i pilatesa i svih onih aktivnosti koje su relativno sporije jer njima znam kako se opustiti i regenerirati mišiće, pa kako prepoznati nekakvu ozljedu, te kako slušati svoje tijelo i dati svoj maksimum, kako ostati zdrava, a da se ipak osjeti i taj stalni napredak.

IZGLED POVEZAN S LIFESTYLE-OM

– Lijep izgled povezan je s kompletnim lifestyle-om. Promijeni se neki životni stil i malo se ti prioriteti preslože. To je jedan proces. Ne možemo se sad izrezati sa škarama već moramo započeti taj proces iznutra. Volim pojest sladoled i slatko, i hoću se počastiti zajedno sa svojim društvom, ali doziram to. Ne jedem slatko svaki dan. Mora se paziti na prehranu i piti dosta vode. To svi znamo, ali često zanemarujemo pa jedemo brzu hranu razmišljajući kako nam neće naškoditi zdravlju jedna pizza ili dva kolača. To ne bi trebalo biti pravilo već izuzetak. Treba slušati svoje tijelo i ne pretjerivati. Organizam sam kaže ako je sve uredu. Ako se vodi neka aktivnost najmanje tri puta tjedna, metabolizam se lijepo podiže, mi to trošimo, bolje spavamo i sve drugačije funkcionira te naravno, mi onda i bolje izgledamo.

Kako sam radila godinama u knjižari bilo mi je sve dostupno pa tako sve vezano uz prehranu i metabolizmu žene, te o mišićima. Puno su mi pomogli i svi treneri koje sam imala sve do dandanas. Oni su mi uvijek dostupni za sve informacije o kojima kao stručnjaci znaju najviše. Ako vas nešto zanima radi li se o grčevima u mišićima, umoru, konzumaciji magnezija, zadržavanje vode ili što drugo, jednostavno pitajte svoje trenere jer oni će sigurno bolje znati nego da sad improvizirate i trpate se sa svim i svačim i time si napravite više štete nego koristi.

ZDRAVSTVENO STANJE U 50-TOJ

– Ako uzmemo u obzir perimenopauzu ili o stanju organizma u pedesetoj velika je razlika između žene koja ništa ne radi, koja radi nešto i koja radi puno. Ne treba se bojati fizičke aktivnosti jer na početku će svakog boljeti zglobovi, kako onog od trideset godina pa tako i onog od pedeset. S godinama gubimo našu mišićnu masu i naravno to vodi k debljanju, a ako ćemo povećati mišićnu masu bolje ćemo se osjećati. Mogu se smatrati sretnom što nemam zdravstvenih problema, a iskreno mislim da je to i posljedica svih tih aktivnosti pa je moj organizam zdraviji od nekih mojih vršnjakinja. Aktivnost bi trebala biti najmanje tri puta tjedno. Ne treba se bojati težine. Treba uzeti bučicu ili girju od 8 ili 12 kg, jer težina je ta koja će nam povećati tu gustoću kostiju što je jako bitno. Moja liječnica kaže da sam još u pubertetu jer sam odgodila neke promjene koje u mojim godinama većina žena već to ima. Najveće je zadovoljstvo kada se ujutro probudite odmorni i iako vas bole mišići to je zato što ste nešto radili dan prije.

 

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)