Angelicu Zacchignu mnogi pamte po njenom angažmanu izbora za Miss Istre pa Miss Hrvatske kako bi na kraju nastupila kao hrvatska predstavnica na biranju za Miss Svijeta.

No, Angelica je svestrana što se tiče glazbenog svijeta, prava umjetnica modernog doba. Ona pjeva, pleše i animira publiku u Istri, dok se paralelno trudi oko usvajanja znanja o glazbi na Glazbenoj akademiji u Trstu.

Njena spontanost, kako na izboru za Miss, pa tako i kod svake njene show izvedbe na jednoj od ljetnih terasa, osvaja publiku. Show za showom, povezuje se s publikom, ali i s glazbenicima te plesačima koji ju prate uz izvedbama.

ODGOVORNOST PRI PREDSTAVLJANJU HRVATSKE

– Prijateljica me je potaknula kako bi se mogla prijaviti na Izbor Miss Istre. Prošla sam i prisustvovala na biranju za Miss Hrvatske i pobijedila. To je vrlo lijep osjećaj, a s druge strane je jako naporno jer je jako velika odgovornost budući da sam na biranju za Miss Svijeta predstavljala svoju zemlju.

ŽIVOT NAKON IZBORA ZA MISS SVIJETA

– Uvijek sam tu. Radim ono što sam uvijek radila. Trudim se napredovati u glazbi. Studiram na Glazbenoj akademiji u Trstu te paralelno radim. Za sada još nisam dobila jednu ozbiljnu ponudu u kojoj se uklapa ono što i ja želim raditi te da se povezuje glazba onako kako ju i ja vidim. Pokušavam ostvariti svoja autorska djela te ću se nakon ove ljetne sezone koncentrirati isključivo na to. Vidjeti ćemo što će iz svega toga izaći vani i što će se kreirati.

Tri godine surađivala sam s Funboxom. Sada radim Cabaret show i Broadway show gdje plešem i pjevam s porečkim USB-om i koregrafkinjom Ivanom Domazet. Treba se naravno uvježbati za svaku pjesmu posebno jer svaka pjesma je drugačija pa time i njena koreografija. Imamo koreografkinju i plesačice i zajednički stvaramo priču koju ćemo predstaviti publici. U svakoj toj priči bitna je animacija s kojom se uklapa publika i opušta zajedno s nama.

PRISUTNOST BENDA NA IZVEDBAMA

– Svakom pjevaču treba bend. Iako se radi možda o nekakvoj samostalnoj karijeri, tu mora biti prisutan i jedan bend. Time se ostvaruje timski rad, a i publici ljepše izgleda. Za prijenos emocija potrebna je kvalitetna svirka.

EMOCIJE PRI IZVEDBI PJESAMA

– Ovisno o pjesmi, svaki put doživljavam izvedbu na neki svoj način. Svi mi imamo drugačiji karakter pa tako i viziju. Najbolje bi bilo da svatko od nas interpretira pjesmu kako se on osjeća pa kad je i cover u pitanju. Pri izvođenju trebamo biti mi, prirodni, jedinstveni.

IMPROVIZACIJA S POZNATIM PIJANISTOM

– Svaki nastup je poseban, neovisno o manjoj ili većoj bini. Imala sam jednu improvizaciju koja me je posebno dojmila. U New Yorku, bile smo sve misice na brodu radi brunch-a. Bio je tamo jedan poznati pijanista kojeg u toj situaciji nisam odmah prepoznala da se radi o Enrique Haneine. Predložila sam da nešto otpjevamo, te sam ga pitala može li se takvo nešto i napraviti. Otpjevali smo “If Ain`t Got You”. Bilo je sve spontano i posebno bezobzira na sve što je bila teška atmosfera radi izbora. To će biti nešto što ću pamtiti stvarno jako dugo..(foto: Damir Bošnjak)

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.