Vesna Janko Finderle, dizajnerica interijera iz Home&Co., daje nam savjet gkede boje koje možemo upotrijebiti kako bi nam ambijent u kojem boravimo bio svjež i prozračan te nadasve moderan u ljetnom periodu godine i spominje zanimljivi trend mushroom boje.

MUST HAVE – MUSHROOM BOJA

– Asocijacija na ove ljetne dane svakako su svijetle boje. Međutim kod opremanja interijera ne moramo se čvrsto držati ovih pravila. U prozračne i vesele boje i neboju bijelu svakako možemo ubaciti i tamne tonove, različite šarene dezene i prošarane teksture.

Moj osobni stav a i ono čemu naginjem su zemljani, neutralni tonovi, krenuvši od famozne bijele boje, sivih i smeđih nijansi. Držim se svakako tih podloga u koje ubacujem detalje po želji, kao što su jastuci, zavjese, manja oprema, koja može biti u jačim, veselijim i „must have“ bojama.

Prijedlog boje za ovo ljeto, ali i boja koja će se provlačiti ove jeseni je svakako mushroom boja tzv. boja gljive. To je boja koja je trenutno zasjenila famoznu zelenu, puno je neutralnija i decentnija te se lakše kombinira s opremom u prostoru. Boja gljive, kako je nazivaju, hladnija je od bež boje ali je svakako toplija od sive, djeluje svježe i prozračno.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)