Mladi Porečan Mato Miloš jedan je od hrvatskih nogometnih reprezentativaca te ujedno i jedan od braniča nogometnog kluba Istra 1961.

Započeo je s nogometom vrlo rano te je u svojoj karijeri osim treninge NK Istre 1961 upoznao i rad porečkog Jadrana, Rijeke, Cibalije, Siene, Spezie i Perugie.

U Istri, ono što mu godi jest timski duh koji je zavladao među igračima kako nam je odao u nedavnom razgovoru, pa pogledajte u nastavku što smo još doznali od njega.

DRUGAČIJI ASPEKT TRENINGA U ITALIJI

– Počeo sam trenirati sa šest godina kada sam krenuo u prvi osnovne. U Istri sam igrao kao skroz mlad nogometaš. Trenirao sam u Jadranu do svoje trinaeste godine. Vrlo rano otišao sam u Rijeku i ostao do svoje devetnaeste godine te otišao u Italiju. U Italiji bilo mi je totalno drugačije. To je sasvim drugi svijet. Svaki klub ima odlične uvjete, imaju po tri svoja terena. Uz to, drugačiji je mentalitet ljudi i način igranja. Kada sam otišao iz Jadrana u Rijeku, za mene je to bio veliki korak.

IGRA ZA REPREZENTACIJU VS IGRA ZA KLUB

– Igrati za klub, osobito za Istru jer sam se tu rodio, odličan mi je osjećaj, ali nema mi ničega sličnog poput užitka igranja za reprezentaciju. To mi je svetinja. I oduvijek mi je bio dječački san igrati za reprezentaciju. San mi se ispunio i nadam se da ću prije ili kasnije ponovno dobiti poziv. Nema ljepšeg osjećaja onog kad se na sebi nosi kockasti dres. Kad sam dobio poziv za reprezentaciju, bio sam presretan i još uvijek nisam svjestan da sam dobio poziv i debitirao za reprezentaciju. Koncentriran sam uvijek na današnji dan. Gledam uvijek odigrati što bolje i napraviti najbolje što mogu i kad igram ne osjećam nikakav pritisak.

POSVEĆEN PRIVATNOM ŽIVOTU

– Prije sam često putovao. Sada sam već godinu dana u Istri tako da sam se mogao posvetiti svojima i trenutno sam u vezi s curom s kojom i sada živim tako da sam u ovih zadnjih godinu dana totalno posvećen svom privatnom životu.

MOMČAD KAO KLAPA

– U našoj momčadi ima mnoštvo dobrih dečki što se i pokazalo u ovoj sezoni. Mi smo jedna momčad i drago mi je što sam upoznao sve te momke. Mi smo prava klapa u svlačionici.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)