Ukoliko vam je potrebna dobra torbica, Iva Kuzmanović ima rješenja za vas. Njene torbice su praktične i lijepe i nadasve originalne.

Ne želite li uobičajenu torbicu iz jednog trgovačkog centra koju svi imaju, obratiti ćete se upravo Ivi. Njezine torbice osvojiti će vas njihovim skladom i simetrijom te posebnim dodacima koji su upadljivi oku, kako vama tako i okolini.

U konverzaciji s kreativnom Ivom, otkrili smo nekoliko zanimljivosti o njenom radu koje bi vas mogle zanimati.

POČETAK RADI BEBE

– Prijateljica je rodila. Gledala sam što bi mogla napraviti. Sjetila sam se kako bi joj bila korisna torba za presvlačenje bebe, htjela sam da to bude nešto posebno i napravila sam joj torbicu. Nakon toga, sam svašta radila u kreativnom smislu.

ZANIMLJIV ODABIR MATERIJALA

– U početku bila je to kombinacija skaja i pletive vune. Kako volim heklati i imala sam nekoliko ostataka koje mi je bilo žao baciti, pa sam odlučiti aplicirati ih na torbice. S pletivom sam neko vrijeme stala. Bila je tu neko vrijeme igra s platnom na kojima sam dala printati slike Ivane Slaviček. Najviše koristim umjetnu kožu, a sad me povuklo da počnem koristiti i pravu kožu. Tu dolaze još i vide, matice, šipke i drugi takvi dodaci u nekim dijelovima torbicama.

POVEZANOST S UMJETNOŠĆU

– Oduvijek sam nekako povezana s umjetnošću. To me zanima od srednje škole. Neko vrijeme sam mislila da ću se i upisati na Akademiju likovne umjetnosti u Rijeci, ali me nekako put ipak odveo u jezike. Dosta sam crtala i slikala, posjećivala galerije i izložbe, čitala puno o umjetnosti, te se nadam da se to vidi kroz moj rad.

SIMETRIJA

– Bavim se modom, ali jako malo pratim trendove jer nemam vremena. Ponekad smatram da stvaram trendove, ali onda vidim da je to već netko stvorio. Spontano mi sve dođe. Nađem se u radioni kod svekrve i jednostavno stvaram. Uvijek se nekako povedem više za arhitekturu u kojoj sam radila više godina što se nadam da se i vidi na mojim radovima u čistim linijama i simetriji. Ne mogu pobjeći od simetrije. Dosta promišljam kad radim. Nekad se i dogodi improvizacija, ali uglavnom krećem od nacrta gdje isprobavam s različitim omjerima. Radim neku vrstu kompozicije, pa i probne torbice od platna što primijenim na koži.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)