Sve zrelija u umjetničkom sferi, Barbara Munjas predstavila je svoju novu pjesmu „Oda mladosti”.

Nostalgičan naslov prema onome na što se osoba osvrće u svojoj zrelijoj dobi potiče znatiželju da posluša pjesmu i pogleda spot. U zrelosti se može primijetiti čemu je osoba čeznula u mladosti jer je upravo to godinama razvijala i stvorila priču koju vrijedi pročitati, poslušati ili pogledati. U Barbarinom slučaju može se primijetiti veliki skok u kvaliteti predstavljanja svoj umjetničkog imidža, putem izraza lica, teksta kojim se služi i okolinom kojom se okružuje.

Kako nam je i sama Barbara ispričala, sama se pobrinula za stvaranje teksta i glazbu za pjesmu „Oda mladosti”. Uvijek prisutan Alen Bernobić pripremio je aranžman pjesme te pomogao pri samom ostvarenju zvuka uz dodatnu pomoć Alana Rešidovića na gitari. Za mastering se pobrinuo Marko Kalčić, a za vizualno predstavljanje putem spota pobrinuli su se Ira & John. Posebnu zahvalu Barbara pridala je glumcima Toniju Flego, Mari Prpić i Nini Sabljak koji su prema riječima glazbenice odradili odlično svoje uloge u spotu.

STARENJE

– Oda mladosti vodi me k nekom novom zrelijem životu. U biti nije to nikakav novi život. Život se događa. Godine prolaze, a ti nisi ni trepnuo i shvatiš kako si prije 15 godina bio mlad. Iako se sad još uvijek osjećaš mladim, svjestan si kako nisi više toliko blizu onim tinejdžerskim godinama. U pjesmi sam zaokružila osjećaje i svoj susret s tzv. starenjem koje je prirodna pojava kod svakog bića pa tako i kod čovjeka. Ne treba bježati od starenja, zapravo ga treba prigrliti. Ako počneš bježati od činjenice da stariš, onda počinje biti opasno. Ako prigrliš starenje na jedan posve prirodan način i ne obazireš se na njega kao na nekakav problem, živiš jako lijepo sa svom tom pojavom kao i kad si mlad.

ODA MLADOSTI

– Tekst pjesme i glazbu sam napravila sama. Alen Bernobić se pobrinuo za aranžman. Veliki dio pjesme odsvirao je upravo Alen Bernobić, tu je i Alan Rešidović dao svoj doprinos sa gitarama, a i ja sam odsvirala jedan manji dio na gitari. Pjesma je u biti posve jednostavna. Odmah smo se dogovorili sa s njom ne treba nešto pretjerano filozofirati i krcati ju s nekim nepotrebnim aranžmanskim rješenjima zato što je jednostavna i baš pita da joj se na taj način i pristupi. Komplicirati s nečim što je jednostavno nema nikakvog smisla.

IMPRESIVAN SPOT

– Za spot su zaslužni Ira i John. Iru poznajem od malih nogu, a naša prva suradnja se desila tamo negdje 2011. Moglo bi se reći da smo na neki način odrasle zajedno. U životu spontano kroz nova iskustva stječeš i nova znanja, nove vještine i samim time se razvijaš i rasteš. Vidim i kod sebe i kod njih kako smo napredovali i kako razmišljamo na neki drukčiji način od onog na koji smo razmišljali prije desetak godina. Svatko je sa svoje strane stekao brdo iskustva. Osim što kao umjetnik rasteš u nekom kreativnom smislu, razvijaš se i što se samog pristupa poslovanju tiče. Ulažeš u sebe i u svoju izvedbu, nabavljaš si novu opremu, upotrebljavaš nova znanja, iskušavaš nove ideje. Sve u svemu, oduševljena sam ovim spotom i baš mi je prekrasno zaokružio priču. Vizualni dio se stvarno lijepo sljubio s pjesmom. Sve je savršeno leglo jedno s drugim i moram pohvaliti ekipu koja je glumila sa mnom u spotu i dala svoj duh cijeloj vizualnoj priči, a to su Toni Flego, Mara Prpić i Nina Sabljak.

SHARE