Nedavno imali smo priliku ugodno popričati s talentiranom Angelicom Zacchignom koja nas konstantno inspirira svojim naprecima u glazbenom svijetu. Glas i stas koje prate ambicioznost i talent omogućavaju da se ova mlada glazbenica sa svojom energijom i toplinom povezuje s publikom koju iznenađuje svakim svojim novim potezom.

Osmijeh koji uvijek zrači neizmjerno pozitivom pratio je oduševljenje mlade kantautorice budući da je njen singl „I want your love” napokon predstavljen publici. Iako je pjesma napisana prije skoro dvije godine s dubokom tematikom u kojoj će se dobar publike pronaći, predstavljena je tek u lipnju ove godine jer su je Angelica i njeni suradnici doveli do savršenstva i podali joj pjevni ritam koji jednostavno ulazi u uho.

Osim što nam je Angelica otkrila više informacija o pjesmi i pratećem spotu, dala nam je i zanimljive detalje o svom životu povezane direktno s hitom „I want your love”.

SOUND IZ 90-IH

– Pjesmu sam napisala prije skoro dvije godine kao baladu. Prijatelj s kojim dijelim trenutke posvećene kreativnoj kompoziciji Francesco Cainero predložio je da ju malo ubrzamo i odmah svidjela mi se ideja. Htjela sam onda da joj se pridoda onaj poznati sound iz 90-ih. Kako i sama volim plesati i onaj poznati funky sound, želim to priuštiti svojoj publici. Nisam htjela zahtjevnu pjesmu s kojom bi se pobudile jače emocije već lagana i bezbrižnu pjesmu koja će opustiti svakog slušatelja i potaknuti na ples. Korak po korak, sve je došlo na svoje. Konačan koncept definirali smo prošlog rujna i krenuli postepeno s realizacijom. Realizacija je duže potrajala jer sam morala u međuvremenu i diplomirati, ali sad je sve lakše i mogu se posvetiti 100% svojoj karijeri. Jako sam povezana s pjesmom jer smo ju ostvarili upravo onako kako sam htjela. Imalo pomalo nostalgičan sound 90-ih godina. Iako sam rođena u 90-ima i nisam ih mladenački proživjela jer sam bila još dijete, nekako sam ih prisvojila upravo glazbu koja je poticala ljude na zabavu i ples u tim godinama i željela sam da se ponovno zavrti taj sound. Svaki put kad ju poslušam ili pjevam, budi u meni malo nostalgiju, ali također bezbrižnost i zabavu. Želja bih da se plesna magija koja nekoć vladala ponovno vrati među ljudima, ta neka plesna ludost koja pokretala dobre emocije u društvu. Treba se opustiti i uživati u životu.

BAROKNI STIL

– Sergio Cinghiale, aka Matteo Prodan, napravio je spot pjesme s idejom da sve predstavimo u baroknom štihu s plesačicama iz Trsta i iskoristili smo za kadrove spota prostore konferencijskog centra Sala Piccola Fenice. U spotu sam dvorska dama koja naslućuje kako želi ljubav svog ljubavnika i gubi se u tom njegovom dvorcu. Krenuli smo s ovom pjesmom i sad smo u punom zamahu za nastavkom rada. Pripremaju se i nove pjesme koju imaju u sebi funka i popa, ali o tome pričati ćemo naknadno u budućnosti.

TEŽIM K PRONALASKU SVOG DVORCA

– Ovo je pjesma koju bi trebalo pjevati sebi ispred ogledala jer previše se dajemo drugima i zaboravljamo na osobu koja nam je u biti najvažnija u životu, a to smo upravo mi sami. Trebamo više voljeti same sebe. Upravo na tome i ja radim. Težim k pronalasku tog svog dvorca mira upravo u meni samoj. To je zahtjevan rad na svakodnevnoj bazi, ali radim zaista na tome. Cijeli život težila sam pronaći sebi jedan kutak mira, dom. Budući da sam se rodila u Trstu i imam obitelj kako u Hrvatskoj tako i u Italiji, osjećala sam se prepolovljena u dva svijeta, nigdje se nisam posve osjećala kao kod kuće i zbog toga sam se uvijek osjećala pomalo izgubljeno. Uvijek me pratio osjećaj nostalgije jer kad sam bila u Italiji nedostajala mi je Hrvatska, a dok bi bila ovdje, u Hrvatskoj, žudjela sam za Italijom. Imala sam konstantnu potrebu pronalaska svog dvorca i s vremenom sam otkrila da ga trebam tražiti upravo unutar sebe. Jednom kad pronađeš mir i ljubav u sebi, osjećaš ćeš se kod kuće na bilo kojoj stanici.

LIJEPO PUTOVANJE

– Što se afiniteta prema glazbi tiče, mogu reći da sam napravila jedno lijepo putovanje. Kad sam bila mala, slušala sam mnogo funk, soul, rnb, house i pop. Slušala sam zaista svašta. Zatim sam u konzervatoriju slušala jazz i proučavala sve segmente glazbe kako bi naučila raditi glazbene kompozicije putem različitih transkripcija, te sam zavoljela i jazz. No, sad sam se odlučila vratiti svojim bazama i početi s pjesmom koja ima u sebi elemente housea i popa, a u nastavku svog stvaranja predstaviti ću druge žanrove koji su utjecali na mene i na moje odrastanje.

DUO SUNSET

– Sada trenutno nastupam svake večeri s Aleksandrom Lukićem kao Sunset duo. Predstavljamo jazz glazbu te djela house loopinga. Koristimo loopere u kojima snimimo nastup uživo te stvaramo mash-up glazbu koja je doista zanimljiva publici. Snimamo dionice s različitim slojevima mog glasa i kombiniramo ih zajedno kako bi se napravio efekt zbora, te pridodajemo dionice sa zvukovima ručnih udaraljaka te dionice u kojima Aleksandar svira gitaru i posebnu udaraljku koja proizvodi stvarno zanimljive zvukove. Bude nam zaista lijepo i zabavno.

PORUKA ČITATELJIMA

– Danas je velika odgovornost dati poruku mladima i općenito svim ljudima, ali ono što bih htjela svima poručiti je da samo slijede svoj instinkt.

SHARE