Maskiranje još uvijek ima osobitu draž u društvu budući da omogućava jednostavan bijeg od svakodnevne rutine ali predstavljanje samih sebe i svojih sposobnosti u jednom drugom svijetlu.

Kada se maskiranje poveže s karnevalom i ostalim oblicima slične zabave, onda je to vrhunski užitak.

Uz glazbu, zabavni Koktelsi proslavili su se upravo sa svojim nastupima u kojima maske preuzimaju glavnu ulogu. Nikola Peršić odvojio je nešto vremena za nas te otkrio čime su sada zauzeti, što spremaju, ali i koji je po njemu značaja maškara u društvu.

NADOKNAĐIVANJE NADOKNADIVOG

Long time no see, ova ponovna interview druženja podsjećaju me na vremena prije korona, apokalipse, kada smo pričali o puno opuštenijim temama. Evo nas nazad u tračnicama i vozimo u sedmoj brzini, u pokušaju nadoknađivanja nenadoknadivog. Zezam se, tri godine pod sankcijama ostavile su najviše traga na kreativnom dijelu i sva ta silina ideja i osjećaja sad želi izaći van i postati dio javnosti, tako da smo u studiju i snimamo već neko vrijeme, a u isto vrijeme sviramo više nego ikad tako da nikad ni idealno. Makar čim snimamo znači da se vratila želja i volja za stvaranjem za koju me je iskreno bilo strah da će možda ostati na stranicama povijesti.

LEPA KO PUPA

– Kroz koji dan eterom će zaploviti naša nova beba pod imenom “LEPA KO PUPA” i s tom pjesmom ujedno smo i krenuli u novi TOUR 2023 “Lepa ko Pupa”. Zasad smo odsvirali 6 koncerata. Ove godine stvarno su atmosfere kao i naboj publike kao nikad do sad, izgleda da se je svima skupilo i da su svi željni. Super je da se je i početak godine potrefio s maškarama tako da je naboj još više tim veći.

ODLIČAN KRATKOROČNI BIJEG

– Ljudi generalno traže izlaz iz ovog kaosa koji vlada svijetom i maškare možemo opisati kao jedan odličan kratkoročni bijeg u svijet u kojem možeš bit što želiš, likom i dijelom, što znači i maskom a i ulogom. Možeš sa strane pustiti sve svakodnevne norme i pravila i živit svet po svom. Ludo, eto zato je to tako bitno ljudima. A užance se stvaraju i nestaju, tj. stalno se mijenjaju, jer se vrijeme mijenja tako da opstaju one užance koje se adaptiraju na vrijeme. Nama to nije zahtjevno, nego je opuštajuće i čini radost i sreću, samo ča se je sve teže prepustiti se tom maškaranom svijetu u potpunosti, tu je najveća borba.

OŽIVJETI MASKU

– Maske su po meni relativan pojam pogotovo od kad su sve dostupne, u smislu da svatko može kupiti u nekom centru koji god lik hoće, ali sama bit maškara je da ti svojom kreativom i idejom stvoriš masku kao lik, i kad taj lik kroz tebe zaživi, onda te maškare imaju smisla. Obući samo kostim nije neka špica, moraš se pretvorit u to u što se maskiraš. Tako da ja neman najdraže maske, nego svakoj koju odaberem pokušavam dodijeliti ulogu koja će ju oživjeti i stvarati uspomene. Dragi svi, iskoristite to pusno vrijeme, priuštite si vrijeme u ulozi koju želite ili ne možete biti u svakodnevnom životu, pustite pamet va ormare i zabavite se iskreno. Biti ćete sretniji i u realnom životu. (foto: Saša Halambek)

SHARE