Prvi dojam steče se detaljima s kojima se predstavljamo, odjeća, nakit, dodaci te često i torbica. Torbice su indirektne poruke kojima društvu otkrivamo nešto o sebi, o stanju našeg duha. Upravo smo vedre torbice našli u ponudi obrta ARTbyARt Andreje Rodiger i u razgovoru s autoricom otkrili smo i značaj te pozitivne energije koju predstavlja u svojim djelima.

SLIKANJE KAO DODATNA ZANIMACIJA

– Sa slikanjem sam počela prije više godina i sada mi je to dodatna zanimacija, hobi. Prije godinu dana otvorila sam obrt za oslikavanje drveta i platna, ali smatram ga dodatnom aktivnošću jer imam svoj drugi posao koji je vezan uz čisto jednu drugu branšu. Svojim obrtom se bavim isključivo u slobodno vrijeme. Ovaj hobi je nastao radi opuštanja. To mi je zadovoljstvo i uživam kada mi ruka počinje sama slikati te stvara apstrakcije. U tome sam se našla.

NUSPROIZVOD

– Torbice su nastale kao nusproizvod ostalih stvari koje radimo prije nešto više od pola godine. Inače oslikavam platno i drvo. Za torbice stvorila se ideja na način da me je jedna kolegica zamolila da joj uslikam torbicu s jednim od načina što koristim za oslikavanje. Ona ima svoj obrt šivanje te smo zajednički došle do ideje da bi ja mogla oslikavati torbice koje ona izrađuje. Ideja se pokazala u kratko vrijeme uspješnom jer smo upravo pri završetku školske godine imale veliku navalu narudžbi te smo time dobile i jako puno posla za ostvariti. S obzirom da sam još nova na tržištu, promoviram se zasad samo putem društvenih mreža.

ŠARENE ORIGINALNE TORBICE

– Torbice su rađene od eko kože. Trenutno smo fokusirane samo na Eko kožu. Dosad smo već promijenile par tekstila. S obzirom da gledamo da bude što čvrsta i izdržljivija, gledamo ponuditi što bolju kvalitetu po što nižoj cijeni. Kao i svaki drugi materijal, tako i eko koža može se razlikovati u kvaliteti. Nakon što kolegica napravi torbicu, ja ju nosim i gledam postoje li kakve mane. Dok se ne riješe sve mane, torbica ne izlazi na tržište. Mogu reći da malo jesam i perfekcionista.Torbice ili su cijele oslikane ili imaju drveni ukras koji je oslikan. Uvijek je slika u prvom planu u kojem se može primijetiti taj moj neki možda prepoznatljivi stil u smislu šarenila gdje putem točkica predstavljam cvijeće, odnosno cvjetnu livadu. Volim jako gledati razglednice fotografija pune livadama s puno cvijeća. To mi je jedna velika inspiracija. Jako mi je važna i unutrašnjost koja je različita kod svake torbice. Kod oslikavanja ne koristim obične akrilne boje jer se one lako ljušte. Gledam to uvijek budu akrilne boje za kožu koje nakon sušenja poprimaju gumastu teksturu te su elastične i jako postojane, a na njih stavljam još i poseban premaz adekvatan za tu vrstu boje.

SHARE